Inventii SF

anti tabac Vaccin anti-tabac / Piata substituientilor nicotinei, estimata la 94 milioane de euro numai in Franta, ar trebui sa se teama de anuntul aparitiei primului vaccin anti-tabac. Cytos Technolgies, a firma elvetiana de biotehnologie, a dezvoltat un ser care permite producerea de anticorpi specifici combinarii nicotinei cu sangele. Astfel, va fi posibila reducerea dependentei de tigara. Gigantul farmaceutic Novartis a platit 600 milioane de franci elvetieni in 2007 pentru exclusivitatea fabricarii & exploatarii viitorului produs miraculos. Mica firma elvetiana Cytos Technolgies mai are un vaccin contra obezitatii, o alta piata enorma de 300 milioane de potentiali pacienti. Aparitie estimata: 2-3 ani
dantura vesnicaA pune dintii la loc va fi posibil in curand! Alveola dintelui este curatata pentru a nu lasa decat o parte din pulpa dentara unde se afla celulele regeneratoare, pe care echipa de cercetatori incearca sa le reactiveze cu ajutorul unui gel extras din alge.
Rezultatul: Dintele se regenereaza direct pe gingie. Mai ramane de finisat pentru a recrea smaltul. Metoda se dovedeste a fi mai eficace decat precedentele, care constau in a implanta dinti fabricati. Aparitie estimata: 3-5 ani.

bun gustPilula de bun gust
Dupa nume pare a fi o pacaleala, dar totusi, ea exista: miraculina transforma un aliment cu gust acid intr-unul dulce. Aceasta proteina, extrasa dintr-un fruct de padure originar din Africa de vest, se fixeaza pe receptorii gustului de zahar de pe limba. Desi miraculina este interzisa in Franta si Statele Unite o mica firma din New Jersey, Bioresources International, ofera extras de miraculina incepand de la 30$ pentru 10 grame. Mizand pe o viitoare aprobare a Departamentului Federal al Alimentelor, aceste produse se adreseaza in primul rand industriei agroalimentare sau farmaceutice (ex: pentru tratamentul diabeticilor) intr-un cadru de „experimentari”. Aparitie estimata: 1-2 ani.

Comentati?