Despre mustati

Cochetaria nu apartine doar femeilor. Iata ce am aflat despre unul din cele mai importante detalii fizionomice ale secolului 19, mustata.

O mustata nu trebuie sa fie un simplu smoc de par deaupra buzei si sub nas. In secolul 19, mustata si-a asumat toate formele gratie puterii de modelare pe care o are ceara. Erau adevarate opere de arta cu caracter personal.

Ceara, cu toate acestea, nu era perfecta. Unii o foloseau topita, ori modelata de abur si lichide fierbinti. Insa asta dadea probleme mari la pauza de ceai. Niciodata speriati, neobositii inventivi ganditori ai secolului 19 au conceput o solutie: protectorul de mustata.

Original inventat de olarul englez Harvey Adams in 1830, conform lui Allan Peterkin in „One Thousand Beards: A Cultural History of Facial Hair” aparatorul de mustata era atat de popular incat multi altii s-au grabit sa pretinda brevete proprii.

In timp ce bea, un barbat si-ar odihni si proteja mustata deasupra cestii. Marginea ar bloca bauturile calde sa scoata din forma mustata.

Un comentariu pe “Despre mustati

Comentati?