Partea intunecata a Jocurilor Olimpice din Londra 2012

Inainte de inceperea olimpiadei pe care o urmarim cu totii, revista Vice a facut o investigatie atenta asupra reactiei publice inaintea startului jocurilor din Londra si a impactului negativ pe care acestea il au asupra unor oameni.

Festivalul sportului intins pe sase saptamani a promis o celebrare a unitatii si reusitei in sport, fara a mentiona uriasa infuzie de cash in capitala londoneza. Filmul investigheaza efectele reale ale jocurilor asupra unui oras atat de complex si de tumultos precum Londra si descopera ca se implica mult mai adanc decat masina media olimpica ar fi crezut.

VICE a vizitat Carpenters Estate din East London, ce a fost demolat pentru a face loc parcului olimpic si a stat de vorba cu familiile din zona (unele de aproape o jumatate de secol) ce au fost dispersate si relocate in Barking si Dagenham: o consecinta a ceea ce a fost numit a fi „regeneration”.

O discutie cu Mike Wells de la Games Monitor, ale carui cercetari au descoperit deseuri radioactive pe site-ul Stadionului Olimpic este extrem de interesanta, deasemenea.

In cele din urma au examinat impactul social si cultural; o privire atenta la reactia publicului britanic in legatura cu Jocurile de la Londra si impactul negativ asupra vietii unor oameni. Si nu-i vorba doar de politicieni, sportivi si protestatari, obsedati de jocurile olimpice. Pornografia, gangsterii si conspiratiile teroriste sunt extrem de active si greu de supravegheat chiar si in viata inainte de Olimpiada.

Olimpiada 2012 a fost deja etichetata drept „Jocurile cele mai ecologice pe care le-a vazut planeta pana acum” dar nu e totul chiar atat de simplu pe cat pare. Partea a treia va arata cascadoriile de PR ale sponsorilor corporatisti pentru a-si acoperi trecutul patat.

Comentati?