Misterioasa padure de langa Kaliningrad

Localizata in micuta Curonian Spit ce desparte Laguna Curonian de Marea Baltica, se afla una din cele mai ciudate fenomene naturale de pe pamant. Cunoscuta drept Padurea Dansatoare de catre ingrijitorii Parcului National Curonian Spit si drept Padurea Beata, de catre localnici, aceasta neobisnuita padure de pini este formata din copaci de diferite forme, cele mai multe torsionate in cercuri si spirale, de-a lungul solului.

Conform turistilor, Padurea Dansatoare arata mai degraba a un loc din apropierea Cernobilului, cu pinii sai de 20 de ani legati in noduri si bucle naturale, precum niste contorsionisti. In urma cu cativa ani, Managerul Parcului Natinal a invitat studenti de la universitatile locale pentru a efectua studii si a dezvalui misterul ce se afla in spatele formei acestor copaci.

De atunci, mai multe teorii, incluzand-o si pe cea conform careia padurea ar fi pozitionata pe un loc unde se intalnesc si se confrunta cantitati mari de energii pozitive si negative. Altii spun ca unele cauze geologice ar fi explicatie formei copacilor, ceva legat de solul instabil nisipos. Dar teoria cea mai imbratisata este aceea ca Padurea Dansatoare a ajuns in aceasta forma datorita vanturilor puternice din zona.

Oricare ar fi motivul, Padurea Dansatoare din Kaliningrad este cu siguranta un loc interesant, in special daca sunteti atras de fenomenele naturale iesite din comun.

Comentati?