Ti-ai da parola la contul de Facebook ca sa obtii un job?

Daca ti s-ar cere parola de acces la contul de Facebook pentru a intra in cursa pentru ocuparea unui loc de munca, ce-ai face?

Justin Bassett, statistician in New York City, a fost chemat la un interviu si parea ca se descurca foarte bine pana in clipa in care o intrebare l-a luat prin surprindere: terminase de raspuns catorva intrebari cand angajatorul a ridicat ochii din laptop si l-a intrebat daca are cont pe Facebook. Cu ochii in display i-a spus apoi ca nu-i poate vedea profilul privat si i-a cerut coordonatele de login.

Bassett a refuzat si si-a retras aplicatia, spunand ca nu vrea sa lucreze pentru o companie care cere astfel de informatii personale. Insa cum piata muncii nu prea se dezmorteste nicaieri, alti aplicanti ce se confrunta cu intrebari de acest gen nu si-au permis sa spuna NU.

Nu mai este o noutate ca angajatorii studiaza profilul si activitatea aplicantului in retelele de socializare. Insa a cere cuiva parola de acces la contul de FB e ca si cand ii ceri cheila de la casa, spune si Orin Kerr, profesor de drept la George Washington University si fost procuror federal si numeste aceasta practica „incalcare ingrozitoare a confidentialitatii”

Ti-ai da parola la contul de Facebook ca sa obtii un job?
(boston.com)

Comentati?