Viitorul a fost ieri: Futuro

Mai putin UFO (unidentified flying object) decat IPO (identified prefab object), Futuro este similar cu a gasi casa de ieri a viitorului. Design remarcabil. Portablila. Prefabricata. Desi nu chiar ecologica, ar fi interesant ca unii entuziasti ai prefabricatelor sa ia Futuro si sa o dezvolte intr-o alternativa practica.

Ceva interes se pare ca se gaseste, macar in SUA, dupa cum a dovedit ultima licitatie incheiata pe 2 Iunie 2009 in Wright. Casa Futuro s-a vandut pentru $50,000.

Ce ziceti daca v-am oferi-o ca si „camera de hotel” pentru urmatoarea voastra evadare, retragere sau chiar luna de miere? Si nu-i o gluma pentru ca am aflat ca exista una ce poate fi inchiriata, si care se numeste PodUpNorth. Doar 98 Futuro s-au construit de la aparitia in 1968 cand a fost proiectata ca o moderna cabina de ski in Janakkala in centrul Finlandei.

Casa circulara, inalta de 11 picioare si cu 26 de picioare in diametru, a fost proiectata de Matti Suuronen, arhitect finlandez, in 1968. O usa in jumatatea de jos se deschide in exterior, precum usa unui mic avion, si iti arata treptele pe care trebuie sa le folosesti, ce te conduc in/din o camera mobilata cu 6 combinatii de pat-scaun din material plastic, si un semineu pozitionat in centrul ei, fara sa-i lipseasca o mica bucatarioara si o baie.

Futuro este raspandita peste tot in lume: Dombai / Russia, Raglan / New Zealand, Munson / Texas si pana in Taiwan si odata se afla cel putin o casa Futuro si in Africa.

Comentati?