Pisoiul ce a escaladat Matterhorn

UPDATE: Buna Lucia! Am atasat un scan din ziarul London News din anul 1950, in care apare motanul care a escaladat Matterhorn-ul impreuna cu un coechipier de-al lui, un alpinist care il tine in brate 🙂 Felinele sunt recunoscute pentru astfel de ispravi, dar – totusi – pentru un pui de doar 10 luni, e ceva! … Cu atat mai mult cand e vorba de Mattehorn !!!

NR: Multumesc mult Mihai pentru UPDATE 🙂

Pe 7 Septembrie 1950, London Times scria un articol despre un pisoi de 10 luni ce urcase Matterhorn-ul. Motanul alb cu negru traia in Hotelul Belvedere la 10.820 de picioare, de unde ii privea pe alpinistii care plecau sa cucereasca uriasul de piatra. Intr-o dimineata se pare ca s-a hotarat sa-i urmareasca …

Dupa o lunga si solitara catarare a ajuns la adapostul Solway la 12.556 de picioare, in ziua urmatoare s-a adapostit intr-o crapatura, apoi un alt grup dupa care s-a luat l-a trecut si de ziua a treia si astfel a ajuns la 14.780 de picioare mieunand si tinandu-si coada pe sus, si a fost recompensat pentru asta cu parte din hrana alpinistilor. La intorcere a fost carat in spate intr-un rucsac.

N-am reusit sa gasesc o fotografie a eroului insa povestea este preluata si de The Canadian Nurse si The Veterinary Record, ambele creditand ca sursa The Times. The Guinness Book of World Records scrie in paginile sale despre curajosul pisoi, dar probabil ca si ei se bazeaza pe aceeasi sursa.

Este acest lucru absurd? Am supraestimat eu Matterhorn-ul? Costin Miu, un prieten al meu a fost acolo si cred fiecare cuvintel spus de el despre acest pietroi. Am subestimat pisicii? Poate cineva sa ma lumineza? (dupa cum ati inteles din text fotografia, pisoiului negru tuci cu ochii verzi, nu are legatura cu eroul povestii)

Comentati?