Cum au ajuns impreuna dragostea si nebunia

foto stevemc.typepad
Nebunia a decis sa invite prietenii la o cafea. Dupa cafea, Nebunia a propus: „Jucam un de-a v-ati ascunselea?”
„De-a v-ati ascunselea? Ce e asta?” – intreba Curiozitatea.
„De-a v-ati ascunselea e un joc. Eu numar pana la o suta si voi va ascundeti. Cand voi fi terminat de numarat, va voi cauta si primul pe care il voi gasi va fi urmatorul sa numere pana la o suta”. Acceptara toti in afara de Frica si Lenea.

„1, 2, 3, …. „Nebunia incepu sa numere.
Graba s-a ascuns prima, unde s-a nimerit. Timiditatea, timida ca intotdeauna s-a ascuns intr-un palc de arbori. Bucuria a fugit in mijlocul gradinii. Tristetea incepu sa planga pentru ca nu gasea un unghi adecvat sa se ascunda. Invidia s-a unit cu Triumful si s-au ascuns impreuna in spatele unui pietroi. Nebunia continua sa numere in timp ce prietenii sai se ascundeau. Disperarea era … disperata vazand ca Nebunia era deja la 99.

„O suta!” striga Nebunia. Si incepu sa caute.

Prima gasita a fost Curiozitatea, pentru ca nu s-a putut abtine sa iasa sa vada cine ar fi fost primul descoperit. Privind intr-o parte, Nebunia vazu Dubiul deasupra unui gard, neputandu-se hotara de care parte a gardului ar fi fost mai bine sa se ascunda. Si asa descoperi pe urma si Bucuria, Tristetea si Timiditatea. Cand toti au fost gasiti Curiozitatea intreba:
„Unde este Dragostea?”

Nimeni n-o vazuse. Nebunia incepu sa o caute. O cauta in varful unui munte, in rauri, pe sub pietre. Dar nu a reusit sa gaseasca Dragostea. Cautand peste tot, Nebunia vazu o tufa de trandafiri, lua o bucata de lemn si incepu sa caute printre ramuri … atunci s-a auzit un urlet. Era Dragostea, care urla pentru ca un spin ii strapunsese ochiul … Nebunia nu stia ce sa faca. S-a scuzat, a implorat Dragostea sa o ierte si a ajuns chiar sa-i promita ca-i va sta mereu alaturi. Dragostea a acceptat intr-un tarziu scuzele.

Astazi, Dragostea e oarba si Nebunia o insoteste mereu.

Un comentariu pe “Cum au ajuns impreuna dragostea si nebunia

  1. Fain!! Dar..nu din dorinta de contrazicere,azi chiar nu am chef sa fiu gigi contra,dar cred ca intr-un fel dragostea ne trezeste,atunci vedem mai bine ca niciodata.vedem natura,florile au alt farmec si locurile unde mergem ,la fel.
    Poate chiar si pe partener/a il(o) vedem mai bine,vedem calitatile,pe care poate chiar le are ,sunt reale ,dar sunt ascunse si timide atunci cand nu exista dragostea care sa le puna la treaba.
    Cred ca bunatatea ,entuziasmul si placerea sunt cei 3 crai de la rasarit ai dragostei 🙂
    si uneori chiar e pacat ca o rastignim si chinuim doar din cauza prostiei si rautatii altora …

Comentati?