Cum sunt plimbati cateii

In urma cu vreo 7 ani, cand calatoream mai mult, ne-am cumparat un Oltcit pentru a putea sa mergem oriunde vrem (in tara, desigur!) cu prietenul nostru necuvantator (desi il suspectez ca doar ne incearca rabdarea, si el de fapt poate vorbi!) Snoopy. Decizia a venit dupa ce, domnul in cauza, lasat ceva mai mult in masina singur, fiind la varsta la care nu avea stare (suspectandu-l dealtfel intotdeauna ca functioneaza cu baterii Duracell, atat de inepuizabil este necuvantatorul!), a facut in bancheta masinii nou-noute o gaura! A sapat pur si simplu in scaun!

Atunci ne-am spus ca daca vrem sa avem o masina in care sa nu ne fie rusine sa luam pe cineva este momentul sa despartim plimbarea de placere (cu caine cu tot) de plimbarea cu masina. Dar nici sa lasam „fiara” acasa nu ne lasa inima. Oltcitul nu avea cine stie ce fata, dar era exact ce ne trebuia pentru ca Snoopy sa aiba spatiul lui fara sa i-l invadeze (aproape) nimeni … Rabatam bancheta si era doar el alaturi de trusa de scule (necesara unei astfel de masini) si roata de rezerva.

De ce va povestesc asta? Pentru ca tocmai am citit ca Ewan McGregor si-a cumparat o motocicleta cu atas, pentru a calatori alaturi de cainele său. Conform Mediafax (care citeaza contactmusic.com), Ewan McGregor si-a luat acest mijloc de transport, pentru ca Sid, cainele sau, sa il insoteasca in timpul plimbarilor cu motocicleta pe care scotianul le face in sezonul estival.

Starul din „Trainspotting”, mare fan al motocicletelor, si-a achizitionat o motocicletă vintage, ce este echipata cu atas, centura de siguranta si ochelari speciali pentru Sid, cainele sau adoptat dintr-un adapost pentru animale. „Chiar nu voiam sa il iau peste tot cu mine intr-o geanta, atunci cand sunt pe motocicleta. Asadar, am cumparat o motocicleta cu atas, pentru ca el sa poata sa se plimbe alaturi de mine. La inceput, l-am facut sa se obisnuiasca cu atasul. Nu l-am aruncat acolo si am demarat. Am facut totul progresiv. Iar acum, lui ii place foarte mult! Pentru un caine, e minunat sa aiba capul scos afara pe geam, atunci cand se afla in masina, pentru a adulmeca mirosurile de afara. Iar acum, atasul motociclete reprezinta pentru el o experienta la fel de minunata ca si cum ar avea capul scos pe fereastra”, a declarat Ewan McGregor.

Este minunat pentru ei, isi doresc sa adulmece toate mirosurile posibile si imposibile, dar scosul capului pe geam, desi pare fun pentru ei si arata intr-un mare fel! 😀 cu urechile fluturandu-le in vant, nu-i deloc sanatos. Pot face extrem de usor otita si, in afara faptului ca este o boala dureroasa, le poate distruge cateilor unul din simturile lor de baza: auzul. Poate ar fi trebuit sa-i faca lui Sid si o casca pe comanda 😀 (foto dailymail.co.uk)

Multumesc Pietricico pentru pont! 🙂

4 comentarii pe “Cum sunt plimbati cateii

  1. Esti f.scumpa, ca de obicei; dovada si catelusul vostru care ti se potriveste perfect!
    – si numele: Snoopy! Tare Scump! Sa va traiasca! – nu mai e chiar in floarea varstei … (am si eu un caine batranior, intelept si copil in acelasi timp …)

    Pup cu drag 🙂

  2. Am trisat un pic … fotografia este de pe vremea cand facea gauri in bancheta masinii ori sapa pana la arcuri (si dincolo de ele) in canapele.

    Acum are aproape 10 ani (luna asta il „sarbatorim”).

    De potrivit, ar fi si cazul sa mi se potriveasca, pentru ca l-am primit cadou de ziua mea cand avea doar 6 saptamani, suntem nedespartiti de-atunci si mi se mai spune si Snoopy 2 tocmai datorita legaturii gen muschiul si lichenul 😀

    Manic Monday’s kisses 🙂

Comentati?