Kituri de sinucidere pe internet

O bunicuta vinde pe web un kit pentru sinucidere. Dupa ce si-a asistat sotul sfarsindu-se de o moarte lenta si dureroasa provocata de cancerul de colon, o bunica de 91 de ani pe nume „Charlotte” vinde pe Internet un kit pentru sinucidere:

Charlotte face kiturile – ce costa 60 dolari – luand saci mari de plastic si cusand benzi moi elastice in jurul deschiderii. Exista un slot in punga pentru ca un tub de plastic pentru heliu sa poata fi introdus. Heliul, atunci cand este inhalat in forma sa pura, este mortal. Utilizatorii kitului sunt responsabili pentru a-si asigura heliul.

Povestea afacerii patronate de bunica a iesit la lumina din cauza deceslui unui tanar de 29 de ani, Nick Klonoski. Acesta a comandat unul dintre kiturile bunicutei Charlotte si si-a luat viata in Decembrie 2010. De atunci, familia lui nu a vorbit decat despre si impotriva afacerii ei iar un parlamentar din Oregon, statul din care era Nick Klonoski, a prezentat un proiect de lege pentru a incadra vanzarea kiturilor o crima in aceasta jurisdictie. Charlotte a declarat ca ingrijirea persoanelor aflate in mare suferinta din cauza unor afectiuni care nu pot avea decat un singur sfarsit este ceea ce o motiveaza sa faca ceea ce face.

Bunica a declarat ca vanzarile sale au fost de aproape 100.000 dolari anul trecut. Asta inseamna mai mult de 1.600 de kituri de sinucidere. Afacerea este legala din cauza unor lacune in legislatia Californiei, insa unde este etica din spatele ei?!

Charlotte a aratat emisiunii 10News comenzile dintr-o singura zi (joi cand i s-a luat interviul), peste o duzina, fiecare insotita de cate o poveste sfasietoare de la oameni care pretind a fi în chinuri groaznice. (foto: thedailybeast.com)

2 comentarii pe “Kituri de sinucidere pe internet

Comentati?