Sculpturi bizare nelucrate de mana omului

Kjeragbolten este o piatra uriasa ce a cazut intr-o crapatura din munte. Roca se afla la 1000 de metri deasupra fiordului, in Muntii Kjerag – Norvegia. Este cu siguranta una dintre cele mai uimitoare formatiuni stancoase si o minune a naturii.

Kyaiktiyo Pagoda / Mon State, Myanmar

Kyaiktiyo Pagoda, este o roca aurie, situata pe dealul cu acelasi nume aflat intre Sittaung si Thanlwin. Pagoda – se spune – ar fi fost construita in timpul vietii lui Buddha in urma cu peste 2400 de ani de catre doua spirite birmaneze si se crede ca parul lui Budha se afla in interiorul ei. Se scrie deasemenea ca un fir de ata poate trece pe sub uriasa piatra, aceasta fiind dovada ca sfera nu atinge baza, ci pluteste deasupra ei, in parte si datorita naturii sale sfinte. Femeilor nu li se permite sa atinga sfera, sau sa se afle in proximitatea pagodei.

Split Apple Rock sau Piatra Marului Taiat, este o populara destinatie turistica localizata in Abel Tasman, sudul Noii Zeelande. Este deasemena un loc ideal de „plaja” si de lenevit la soare al pasarilor de apa.

Meoto Iwa, sau “Wedded Rocks” (Pietrele Casatoriei), sunt doua stanci sacre localizate in ocean langa Futami, reprezentand sotul si sotia, unite de o franghie grea de paie de orez, ce cantareste peste o tona, are 35m lungime si trebuie inlocuita de cateva ori pe an intr-o ceremonie speciala. Franghia a fost atasata celor doua roci in urma cu 650 de ani. Pietrele simbolizeaza uniunea Zeilor Creatori Izanagi si Izanami, si de aceea e un omagiu adus uniunii prin casatorie a barbatului cu femeia. Piatra cea mare este – evident – barbatul, si are 9m inaltime si 39.6m de jur-imprejur; Femeia este inalta de 4m si are 9m de jur-imprejur. Distanta dintre roci este de 9m. Cel mai bun moment de a vedea pietrele este la sfarsitul verii, cand soarele apare la rasarit dintre ele.

Rock City este un micut parc ce contine circa 200 de pietre solidificate din nisip din Dakota. Sferele au pana la 9m in diametru. Rock City a fost declarat Monument Natural si se afla in Minneapolis, Kansas

Balance Rock (Piatra in Echilibru) este o piatra de 2m, rotunda, tesita in partea superioara, lasata in urma de retragerea glaciara din era glaciara. Unii se refera la Balance Rock ca la centrul spiritualitatii. Este una din fortele naturale spirituale din Haida Gwaii. Cea mai buna perioada de vizitare este la reflux. Se afla in Queen Charlotte Island / Parcul National Arches, USA

Mushroom Rock State Park contine formatiuni de pietre sub forma de ciuperci din regiunea Smoky Hills / Kansas. S-au format ca urmare a eroziunii si contin nisip pietrificat de Dakota. Sunt doua ciuperci si un pantof urias de piatra, pe langa alte formatiuni geologice.

Mushroom Rock din Egipt

Pedra da Galinha Choca este cel mai faimos monolit din Quixadá/Brazilia, in jurul careia legenda spune ca este mama tuturor pietrelor si ca nu s-a aflat intotdeauna in locatia de astazi. Piatra poate fi vazuta din orice parte a orasului.

Dog rock from Perth / Australia

(foto: internetmoment.com)

Un comentariu pe “Sculpturi bizare nelucrate de mana omului

  1. Foarte frumos, e uimitor ce poate sa faca natura. Avem si la noi in tara astfel de minunatii ele se cheama: Sfinxul, Babele, Claile lui Miron, Creasta Cocosuli, La Zaplaz, etc.

Comentati?