Dupa inundatiile din Pakistan

Aceasta este o harta a informatiilor primite de la Tropical Rainfall Measuring Mission, un satelit NASA; TRMM a fost folosit sa creeze o harta a precipitatiilor ce au cazut recent in Tailanda. Peste 20 de persoane au fost ucise in sudul Tailandei in ultima saptamana din cauza inundatiilor si alunecarilor de teren cauzate de precipitatiile extrem de puternice … Analizele au aratat ca precipitatiile cazute in Peninsula Malay au fost de peste 50 mm pe ora.

Inundatiile din Pakistan au devastat si afectat nu doar asezarile din aceasta tara, ci si mare parte din flora si fauna ei. Multi dintre paianjeni (de exemplu) au supravietuit numai datorita faptului ca s-au ingramadit in copaci, producand fotografii ca cele pe care le vedeti mai jos, din Sindh, Pakistan. Cu mai bine de jumatate de tara inundata, milioane de paianjeni s-au catarat in copaci pentru a scapa de furia apelor. Cum apa s-a retras cu greu, copacii s-au transformat in gogosi (cocooni) uriase acoperite de panze de paianjeni. Rezultatul este o panorama stranie, parca extraterestra, cu vegetatie acoperita intr-o masa deasa de panze.

Oricum, neobisnuitul fenomen este conform Departamentului Britanic pentru Dezvoltare Internationala o binecuvantata deghizare deoarece in zonele in care paianjenii au acaparat copacii au supravietuit foarte putini tantari, deci mai putine surse de raspandire a malariei. (Fotografii: Russell Watkins/UK Department for International Development).

Comentati?