5 cele mai scumpe obiecte cotidiene din lume

Cu banii atat de strans tinuti in punga in aceste zile, ne bucuram cand avem parte de o doza de lux in viata noastra si daca nu-l putem cumpara, cel putin putem visa la el! Pentru a va ajuta la construirea visului, iata aici 5 dintre cele mai scumpe obiecte de zi cu zi din lume …

1. Cei mai scumpi papuci

H. Stern a avut la vanzare in 2004 o pereche de papuci (slapi) cu 17.000$ cu o baza de bumbac albastru, iar cele doua cureluse acoperite cu pene de aur si incrustate cu diamante.

2. Cea mai scumpa cada

Castigatoare la categoria produse inca in productie este luxoasa cada de cupru Archeo de la Kallista, si poate fi a voastra pentru suma de 67.757$.

3. Cea mai scumpa cafea

Cafeaua Kopi Luwak se vinde cu 500 dolari poundul (454 gr)! Motivul pentru care este atat de scumpa este dificultatea prelucrarii ei. „Materia prima” necesara este un soi de pisica, zibeta de palmier, care mananca boabele de cafea, digera stratul exterior (coaja de pe boabe) si pare ca mai adauga ceva in plus aromei produsului finit; acesta se obtine prin colectarea fecalelor pisicii, spalarea boabelor si prajirea lor. Coffee anyone?!

4. Cele mai scumpe M&M

In 2004 un umil pliculet de M&M a fost vandut pentru 1.500 dolari. Motivul pentru un astfel de pret va veti intreba? Acest plic a calatorit in spatiu pe naveta spatiala ce a efectuat primul zbor privat uman in 2004, Space Ship One, cu Paul Allens.

5. Cel mai scump cos cu cadouri de Craciun

Cosurile de cadouri sunt intotdeauna bine primite dar cel de la Marks&Spencers pentru editia Craciunului din 2007 s-a vandut la exorbitantul pret de 1.500 dolari si continea 3 sticle de sampanie, 6 sticle de vin, biscuiti gourmet si alte cateva delicatese dificil de cumparat pentru cadouri.

Comentati?