Suntem cu totii de pe Marte

Se pare ca afirmatia „Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” se modifica in totalitate. Si nu e vorba de modurile noastre diferite de a vedea lumea! Cercetatorii afirma ca este posibil ca originile noastre, ale tuturor, sa fie pe Marte. Tu esti martian?

Cu totii putem fi, spun cercetatorii, iar un instrument ce se construieste la Institute of Technology din Massachusets ar putea intr-o zi sa furnizeze si dovada. Conform multor oameni de stiinta de pe intreaga planeta este plauzibil ca intreaga viata de pe Pamant sa fie descendenta din organisme originare de pe Marte si aduse pe planeta noastra de meteoriti.

Pentru detectarea semnelor trecute si prezente de pe Marte, o promitatoare strategie ar fi sa cautam ADN (acid dezoxiribonucleic) sau ARN (acid ribonucleic), si in mod special secvente particulare ale unor molecule ce se gasesc in mod universal in toate formele de viata terestra. Astfel, oamenii de stiinta se afla in plin proces de dezvoltare a unui dispozitiv ce ar putea lua o mostra de sol martian din profunzimea acestuia si sa-l proceseze pentru a separa orice posibile organisme, amplificandu-le ADN-ul sau ARN-ul folosind aceeasi tehnica – din investigatiile criminalistice pe ADN – pentru Pamant, folosind apoi niste markeri biochimici pentru a cauta semne particulare, secvente genetice ce sunt oarecum universale printre toate formele de viata cunoscute.

(foto via)

Comentati?