Ecologie in home design

Am invidiat intotdeauna casele vechi ale Bucurestiului acoperite de perdelele verzi si dese de iedera sau alte plante cataratoare (mai ales in timpul verilor toride). Ideea unui aer proaspat si curat oferit de frunzele unor astfel de plante cred ca a fost o sursa de inspiratie si pentru tanara inventatoare de al carei proiect se vor indragosti in primul rand activistii Greenpeace: chinezoaica Li Fan ne aduce perdele din plante vii.

Pentru a promova grija pentru mediu si pentru a le ajuta pe gospodine sa spuna „adio” spalatului si calcatului perdelelor inventatoarea chineza Li Fan a venit cu o idee stralucitoare. Perdelele ei vii sunt plante autonome fixate pe o plasa suport, care filtreaza lumina, la fel ca si cele normale, dar suplimentar atrag toate impuritatile din aer si miros a proaspat tot timpul. Perdelele din plante sunt ultima moda in magazinele de home-design din Beijing, iar Li Fan spune ca business este in plina expansiune.

Nici o vorba despre posibilitatea ca aceste perdele de plante sa fie disponibile in afara Chinei, dar sunt sigura ca exista oameni dispusi sa plateasca bani frumosi pentru a-si ecologiza casele.

Comentati?