Ce se mai vinde astazi online?

Buncar nuclear pe eBay …
Chiar daca Razboiul Rece s-a incheiat, mai sunt destui carora le e teama ca teroarea nucleara s-ar putea intoarce totusi; pentru ei s-a scos la vanzare in Marea Britanie un buncar nuclear: un adapost ce a fost folosit de catre Royal Observer Corps. Pretul de licitare a pornit de la £500 insa deja crescuse ieri dimineata la £19.500.

Incursiune subterana: Poate ca nu-i prea mult de vazut de sus, insa parcela aceasta de pamant din Derbyshire ascunde un buncar scos la vanzare.

Strictul necesar: Buncarul este modest decorat desi are electricitate si o toaleta chimica

Amplasat in Parcul National din Derbyshire, buncarului i se face publicitate ca fiind o rara oportunitate de a achizitiona o bucatica din istoria Razboiului Rece. Masurand 15m pe 15m, este situat pe terenul unei ferme private intr-o „pozitie ridicata cu o vedere panoramica”.

Buncarul, in care accesul se face prin intermediul unei trape metalice, se afla la 4,5m sub pamant si are doua camere – o toileta chimica si camera de monitorizare – fiind dotat si cu doua ventilatoare.

Ca si mobilier, cumparatorul va primi deasemenea o sirena, o galeata de inox, cateva bidoane si o coarda pentru ridicarea obiectelor grele pe un ax deasupra trapei, se spune in anunt. Buncarul a intrat in functiune in 1959 si a fost folosit de catre Royal Observer Corps, organizatie civila de aparare alcatuita in principal din voluntari ce aveau sarcina raportarii unui atac nuclear in eventualitatea producerii lui. Adapostul a fost perfect operational pana in 1991 cand a fost dezafectat ca urmare a dezintegrarii Uniunii Sovietice.

Comentati?