Sanctuarul din Australia

Ascunse adanc in padurea australiana, sculpturile de ceramica ale lui William Ricketts infatiseaza stransa legatura a aborigenilor cu Mama Natura.

Nascut in 1898, William Ricketts a fost un sculptor si olar australian ce a dezvoltat o legatura spirituala cu poporul aborigen din Australia Centrala. Timpul petrecut cu ei intre 1949 si 1960 l-a inspirat in munca lui in Sanctuarul Olarului (astazi cunoscut ca Sanctuarul lui William Ricketts).

Cele 92 de uluitoare sculpturi de ceramica, plasate de-a lungul cararilor, par sa faca front comun cu plantele aflate imprejur, exprimand astfel stransa legatura ce au avut-o intotdeauna aborigenii cu natura. Gandit ca un loc in care spiritul uman devine una cu natura, Sanctuarul lui William Ricketts ii marcheaza pe viata pe toti cei ce l-au vizitat de-a lungul vremii, si ii inspira sa protejeze natura in loc sa o exploateze constant.

William Ricketts si-a petrecut marea majoritate a vietii sale in acest sanctuar si a murit tot aici in 1993, la varsta de 94 de ani. In cazul in care alegeti sa vizitati patria cangurilor nu scapati din vedere si centrul Australiei, Muntele Dandenong, langa Olinda.

Comentati?