Un an nou exploziv

Cred ca cineva a pus alcool in vocale! M-am chinuit mai mult ca niciodata sa fac un bilant si am sfarsit prin a pune pe hartie doar niste … hai sa le spunem sfaturi, de fapt sunt doar niste concluzii dupa un an, un timp, care s-a dovedit mai greu decat credeam ca va fi atunci cand a inceput, dar pe alocuri mai frumos si mai surprinzator decat m-am asteptat. We are the stories we tell ourselves.

Pentru ce urmeaza, pentru ceea ce tocmai am inceput cred ca ar fi potrivita urmatoarea formulare: Gasit cui, pierdut grenada! Gasitorului … un An Nou Exploziv!

Venim pe lume chinuindu-ne, iar uneori (de cele mai multe ori) o parasim la fel. Existam atat timp cat Marele Fauritor ne ingaduie sa zabovim, asa, cam cat tuseste universul. Viata noastra este doar o clipire a infinitului si suntem mai mici decat un fragment dintr-un atom in comparatie cu tot ce ne inconjoara. Suntem nesemnificativi si ar putea parea ca nu mai are rost sa ne nastem, dar totusi o facem. De ce? De ce sa deschidem ochii pentru a trai o viata prea scurta ca s-o traim pentru altii? Anul ce vine imbratisam emblema egoismului si traim exact asa cum ne dorim, ce spuneti? Eu am invatat sa-mi sun prietenii de fiecare data cand imi vine, fara sa mai aman, am invatat sa le spun oamenilor care-mi sunt dragi ca mi-s dragi si am prins dorinta de a face fiecare zi sa conteze. Vreau sa am putere sa imi ofer mie mai mult, vreau sa invat sa nu uit, vreau sa … vreau sa pot. Sa pot sa vreau sa fie!

Asadar, in anul pe care abia l-am desfacut:

Vom face doar ce ne place, vom fi numai cu oamenii care ne stimuleaza, nu vom accepta sa fim calcati in picioare si-i vom lasa la o parte pe cei care nu ne vor neaparat binele. Avem grija de cei dragi noua. E greu, uneori foarte greu (mai ales atunci cand tu insuti ai nevoie de ajutor, dar e secretul tau si nu e nevoie sa-l afle toata lumea). Vom fi mult mai multumiti atunci cand cei din preajma noastra sunt fericiti si datorita noua. Nu trebuie sa fie o povara, dar nici nu trebuie contabilizat. Vom darui iubire, vom pune si ceva din noi, vom oferi si – veti vedea – vom primi dublu, iar un zambet va suficient drept multumire …

Nu amanam, nu asteptam, vom face noi pasul uitat … vom ierta, intelege, iubi. Nu vom mai amana, ii vom spune, ii vom arata … pare atat de greu dar e atat de usor … Si mai ales, vom face toate astea la timp! Pentru ca spunea Octavian Paler: Ceea ce nu traim la timp, nu traim niciodata.

Nu priviti inapoi decat ca sa vedeti unde ati gresit. Nu jeliti trecutul. S-a dus! Si nu va mai faceti griji pentru viitor. El nu a sosit inca. Traiti in prezent si faceti-l memorabil, astfel incat sa merite sa vi-l amintiti. Fericirea este o calatorie! Sa fiti calatori in 2011! Sa calatoriti mai mult decat credeti in acest moment ca puteti sau ca va permiteti. 🙂 Bucurati-va de drum si de companie! Si va doresc sa fiti alaturi de oamenii care va fac fericiti!

Si-acum la final o urare (creatia unei prietene – Delia): Sa-ti pleasneasca obrazul de sanatate, sa-ti miroasa inima a fericire si sa-ti danseze privirea pe notele jucause Brahms. Iti mai doresc zambete fara motiv, iubiri fara conditii, bucurii fara evidente, toate nenumarate! Iar dezvrajirile sa-ti fie line! Sa ai si sa-ti pastrezi sanatatea, sa ai si sa-ti pastrezi pofta, sa ai si sa-ti pastrezi mirarea! Trebuie sa fie mereu asa pentru fiecare dintre noi … acolo in suflet unde stim doar noi ♥

Comentati?