Fata de la pagina 194

lizzie-miller-2Pana acum ati aflat probabil deja de fata de la pagina 194. Daca nu, lasati-ma sa o prezint. Faceti cunostinta cu Lizzi Miller. Este un model de 20 de ani ce recent a pozat in revista Glamour in nimic altceva decat un snurulet – ea si cele 82 de kilograme ale ei.

Fotografia care arata ceva mai mult decat zambetul seducator al d-rei Miller a starnit ceva zumzete. Cu marimea americana 12-14 Lizzi Miller reprezinta femeia „medie” de astazi si toate femeile pe care le reprezinta ii multumesc. Editorul Glamour, Cindi Leive spune ca a fost inundata de raspunsuri pozitive de la cititoare de cand revista a iesit pe tarabe:

„Cea mai uluitoare fotografie ce o voi vedea vreodata in orice revista pentru femei.”
„Aceasta femeie frumoasa are un stomac adevarat, la fel ca noi toate.”
„Luati aceasta femeie frumoasa de la pagina 194 si puneti-o pe coperta!”
„Multumesc ca ati publicat o fotografie a unei femei FRUMOASE ce are stomac si coapse ca ale mele! Nu am mai vazut asa ceva NICIODATA intr-o revista.”
„Aceasta femeie e trasnet si avem nevoie de mai multe femei ca ea sa arate cum sunt femeile normale.”

lizzi-millerSatule sa tot vada aceleasi modele uscate aruncate pe coperta principala a revistelor, pe bilboarduri sau pe ecranele televizoarelor sau in filme, fotografia lui Lizzi Miller este o gura de aer proaspat, desi un pic socanta. Spre deosebire de modelele din primele 193 de pagini ale revistei, Miller este intr-o pozitie normala, etaland o burtica ce trece peste slipul ei minuscul; nu este nici pe departe un abdomen plat, nu se chinuie sa-si ascunda sau sa-si „suga” burtica, iar ea zambeste, e fericita si increzatoare. Incercati sa va imaginati asta, o femeie sigura pe ea si care nu are o imagine perfecta? Radical, stiu.

Miller si Leive au aparut la Today Show sa vorbeasca despre rumoarea pe care a creat-o aceasta fotografie si despre ce inseamna ea pentru viitorul revistei. „Primesti o astfel de reactie si chiar o vezi. Este un semn al timpurilor ca femeile cauta putina autenticitate si mai putin artificiu in fiecare aspect al vietii lor, asa ca, intrebarea fireasca este: Se va schimba abordarea noastra? Ei bine, se va schimba” a spus Leive.

model-nudePe pagina personala de blog de pe glamour.com Leive le cere cititoarelor ei sa-i spuna ce fel de imagini ar vrea sa vada mai mult in Glamour si le asigura ca Glamour le asculta si militeaza pentru ideea „celebrarii frumusetii de toate felurile”. Poate ca mai e o speranta pentru viitorul revistei Glamour pana la urma, insa inainte sa ne uitam la revista dintr-o alta perspectiva: pe coperta acestui numar este o imagine svelta a Jessica-i Simpson care cu luni in urma (si din cand in cand) a fost ridiculizata de media pentru fluctuatiile ei de greutate; si in plus, in coltul din stanga sus al copertei este un teaser – „3 secrete pentru un abdomen plat” – pentru un articol aflat in interior despre cum sa-ti subtiezi talia.

Acesta nu este nici pe departe un mesaj legat, unitar, in nici un fel, deloc. Articolul ce acompaniaza fotografia Lizzi-ei Miller incurajeaza femeile sa se simta bine in pielea lor – indiferent de marimea hainelor – dar nu trebuie sa cauti prea mult inainte de a gasi un alt articol ce te invata cum sa ai stomacul plat ce ti l-ai dorit intotdeauna (fara sa muncesti deloc!) sau un alt model cu corp „perfect” fara colacei.

80 kg

Asadar, avem un mod in care Glamour (si poate curand si alta revista pentru care conteaza) celebrezeaza „toate felurile de frumusete” (dar cel putin este un pas pozitiv in directia corecta). Sper ca fotografia tinerei Miller nu va fi uitata in lunile ce urmeaza si deasemenea nici reactiile extaziate din toate directiile ale cititoarelor. Sunt sceptica, dar sper ca Glamour (sau orice alta revista) sa-mi dovedeasca in viitor ca ma insel.

5 comentarii pe “Fata de la pagina 194

  1. Imi place poza lui Lizzi. Sper sa nu aflam peste 3 luni cum Lizzi a slabit 30 de kg cu o dieta bazata pe napolitane si coke zero.

  2. Lizzie arata bine si se simte perfect. Cel putin asta arata fotografiile ei. Si eu sper ca n-o sa se schimbe ea ci ca se va schimba modul in care vor incepe sa gandesca cei din industrie, desi ziceam la sfarsitul articolului ca „manifestul” ei se afla in aceeasi revista (curajoasa dealtfel) ce are pe coperta sfaturi pentru un abdomen plat 🙂 Insa eu chiar m-am saturat sa vad haine frumoase pe care cand le cauti in magazine sa le gasesti doar pentru masura scandurica.

  3. Sunt de acord cu ce zici:) Imi vine greu sa cred ca cineva poate purta marimea triple zero….si sa arate si bine. Ma rog, gusturi si gustari:)

Comentati?