Ultimul din tribul sau

In ziua de astazi, cu telefoane mobile si internet ca elemente indispensabile ale vietii noastre este greu de imaginat ca exista cineva in lume, care este complet izolat. Poate de aceea povestea unui om misterios din jungla amazoniana este cu atat mai fascinanta.

Acest om singuratic, ce se crede ca este ultimul membru al tribului sau indigen a fost reperat prima data in 1996. Initial, guvernul brazilian a incercat sa ajung la el, dar incercarii lor de a-l contacta i s-a raspuns printr-o sageata in pieptul unui agent guvernamental – un semn clar ca acest om vroia doar sa fie lasat in pace.

Din anul 1988 Constitutia a Braziliei a dat triburilor native dreptul legal de a detine terenurile pe care le ocupau. Desi nu stiu pe deplin limitele teritoriale ale tribului acestui om, in 2007 guvernul a declarat o zona de 31 de mile patrate zona sigura in jurul colibelor abandonate considerate a fi apartinut tribului sau. Nimanui din afara nu i se permite sa patrunda in aceasta zona, inclusiv guvernul federal.

Dar asta nu inseamna ca nu sunt cu ochii pe el. In mod ironic, acest om care nu a avut niciodata contact cu epoca moderna, este protejat de unele dintre cele mai recente si moderne tehnologii disponibile. Imagini din satelit si avioane echipate cu detectoare termice sunt folosite pentru a monitoriza imprejurimile asezarii si a se asigura ca nimeni nu ii afecteaza proprietatea. Poate intr-o zi va obosi sa fie singur, dar pana atunci e bine sa stie ca el si stilul sau de viata sunt protejate.

Comentati?