Cine este femeia … Catchy?

Femeia Catchy esti tu, sunt eu, suntem o parte din noi cele ce trecem pe strada, in autobuz ori la metrou, peste tot pe unde intorci capul; suntem pretudindeni si nicaieri. Dar de ce suntem Catchy si nu suntem femei … si-atat?! De ce esti TU catchy?

Pentru ca ai puterea sa zambesti si atunci cand iti este cel mai greu. Pentru ca nu uiti niciodata care sunt adevaratele valori in viata, pentru ca ai curajul sa privesti intotdeauna inainte, spre maine … provocand viata, asteptand-o si desigur infruntand-o.

Pentru ca toate trairile sunt la intensitate maxima.

Pentru ca niciodata, oricat de grea ar fi situatia in care ai intrat cu voie sau fara, nu uiti unde vrei sa ajungi dar si de unde ai plecat.

Pentru ca ai timp. Timp pentru tine, pentru ceilalti, pentru studiu, pentru casa. Nimeni nu apreciaza timpul mai bine.

Pentru ca reusesti sa fii acolo, atunci cand ceilalti au nevoie de tine … sa fii acolo si cand, in incapatanarea lor, ei – domnii si stapanii nostri – nu recunosc ca au nevoie de noi.

Pentru ca, toate calitatile pe care le ai sau ti le-ai format, sunt ca si gradele unui militar: dovedesc onoare, inteligenta, rabdare, munca. Multa munca. Asa ca, atuurile tale nu pot fi luate de nimeni. E decizia ta – si numai a ta – daca te schimbi sau nu.

Pentru ca nu ti-ai pierdut misterul, pentru ca inca te mai uiti la luna si incerci sa descifrezi enigma cea mai mare, taina de nedezlegat: viata!

Pentru ca in lumea aceasta nebuna, haotica, grabita, neiertatoare, nu uiti valoarea unui rasarit, a unui apus, a unui mugur de cires primavara.

Pentru ca atunci cand nu iubesti si nu esti iubita, esti asemenea unei usi fara cheie. Cand nu spui „te iubesc” cuiva esti precum o casa fara ferestre, tot ce este mai bun in tine este ascuns, iar adevarata putere iti este limitata. Pentru ca adevarata putere a unei femei este in chiar puterea dragostei, puterea ei de a iubi.

Pentru ca desi esti acuzata ca vorbesti mult, iti plac lucrurile clare. Si desi uneori – poate – nu esti consecventa in a-ti oferi iubirea, iubesti mereu, si o arati tuturor celor ce vor sa vada.

Pentru ca reusesti sa iubesti si sa gandesti in acelasi timp … si pentru ca nu ti-e frica sa arati toate aceste lucruri …

Comentati?