Muzeul Arborelui deschis in Elvetia

Pe 14 Iunie Muzeul Arborelui s-a deschis in afara Zurichului in Rapperswil-Jona, Elvetia, prezentand o colectie incredibila de 2.000 de specii diferite de arbori. Muzeul a fost proiectat si construit de arhitectul peisagist elvetian Enzo Enea, cu ajutorul Oppenheim Arhitectura + Design (OAD), care a proiectat noul sediu al lui Enzo Enea. Muzeul copacilor, impreuna cu sediul lui Enea sunt situate in jurul unei manastiri din secolul 14, iar muzeul prezinta colectia personala de copaci a lui Enea de copaci, pe care el a adunat-o in ultimii 17 ani.

Enzo Enea a selectat Chad Oppenheim dintr-un grup de opt arhitecti de renume din intreaga lume pentru a proiecta sediul impreună cu Muzeul Arborelui. Enea a ales Oppenheim, deoarece a simtit ca au inteles cel mai bine ce vrea el sa realizeze cu Muzeul Arborelui, iar sediul este conceput pentru a actiona ca fundalul perfect pentru prezentarea copacilor. Cladirea in sine include foloseste lemnul de origine locala, durabil, care se imbina cu padurea din jur, lumina naturala, izolatie eficienta, un acoperis verde si un sistem de incalzire geotermala.

Muzeul gazduieste 2.000 de copaci pe 2,5 hectare, cu o instalarea speciala a aproximativ 50 de specii personale adunate de Enea din intreaga lume. Copacii sunt pusi in valoare de pereti de gresie si includ 22 soiuri diferite de la Taxus baccata la tisa englezeasca, Pinus sylvestris, si pinul scotian. Enea a colectat acesti copaci in ultimii 17 ani in diferitele sale proiecte atunci cand copacii trebuiau eliminati de pe locatiile respective. Deci, in loc sa scape de ei, i-a pastrat iar acum are propriul muzeu speciale, unde vizitatorii pot vedea sute de copaci pentru o taxa rezonabila.

Comentati?