Cu ce mai calatoreste omul azi in bagaje?!

Ce ziceti de branza?!

O britanica a pus capat intr-un final unei aventuri ce a parcurs 10 tari si 25.000 de km alaturi de un companion la care nu v-ati fi gandit: un calup de branza! Olwyn Green si-a vizitat familia in Marea Britanie; a cumparat de-acasa o roata de 3.6 kg de branza Lancashire Crumbly pentru aniversarea a 75 de ani a sotului sau, insa cand tocmai trebuia sa se intoarca acasa, ceva de neasteptat i-a complicat toate planurile: cenusa vulcanica din Islanda a intrerupt calatoriile aeriene pentru mai multe zile. Blocata in Marea Britanie, fara o solutie de transport spre Noua Zeelanda, Olwyn Green mai avea cu ea si prietena de aproape 4 kg.

Ce a facut Olwyn Green? A purces la drum (ca multi altii) la sol, folosind transportul rutier si feroviar, traversand Tara Galilor, Franta, Belgia, Olanda, Germania si in final din Danemarca spre Suedia. Din Suedia Olwyn a zburat spre Emiratele Arabe pentru a reusi in final sa ajunga acasa la Oamaru. Dupa o astfel de calatorie extinsa, ati putea crede ca Olwyn Green a fost eroina la sosirea acasa. Ei as! Toata lumea a fost mai interesata daca branza a supravietuit calatoriei!

De ce toata aceasta agitatie pe seama branzei? Acest tip de branza este mult mai gustoasa si mult mai ieftina decat cea pe care o pot achizitiona local, explica Olwyn Green. Iar in plus, chiar daca au parasit Marea Britanie in urma cu 32 de ani, acesti ex-pats-i inca au legaturi extrem de stranse cu mancarurile favorite, la fel ca si romanii ce viseaza la sarmalele de-acasa, la salata de vinete, la mititei sau mai stiu eu ce alte bunatati.

Odata sosita acasa Olwyn, branza a ajuns la proprietarul ei de drept. Ea spune ca dupa toata munca sa epuizanta “Jim a fost in extaz cand m-am intors cu ea.” Insa sa nu credeti ca au si terminat-o. Oh, nu! Va fi savurata cat mai mult timp posibil.

Voi cat de departe ati calatori pentru o branza, sau pentru un aliment preferat? [foto: British Cheese Board]

Comentati?