Adoptie fara a-l lua si acasa

Nu, n-am sa vorbesc despre adoptia unui copil fara a-l adopta si in fapt. Prima (si unica oara) am aflat ca se poate face acest lucru atunci cand s-a aflat ca Andreea Raicu are grija de un copil in acest fel. Jos palaria Andreea, iar din partea mea, admiratie neconditionata for ever!

Astazi insa vreau sa vorbesc despre o adoptie-fara-adoptie pentru alte suflete nevinovate: cateii fara stapan. Prietena mea face voluntariat intr-un adapost de catei in Glina. Spune ca cei de la Asociatia Robi sunt cei mai aproape de „conceptul meu de voluntariat” adica, folosind tot cuvintele ei, 100% dedicati animalelor chiar daca se zbat intr-o saracie totala.

Sunt la Glina 300 de suflete disperate dupa atentie si mangaiere. Stiu ca nu e simplu de gestionat emotional momentul, dar cred ca lor le este mai greu singuri in custi pe mijlocul unui camp decat imi este mie sa imi revin din disperarea de a nu-i putea lua pe toti acasa dupa 2h de stat cu ei … www.adoptiedistanta.ro

Nu puteti sau poate ca nici nu vreti sa luati un catel acasa; este o decizie importanta, este nevoie de discernamant si de responsabilitate asumata; e nevoie de timp si e nevoie si de ceva bani sa ai grija de un catel non-stop. Dar spijinindu-i asa cum ne sugereaza Asociatia Robi, puteti avea un prieten (chiar mai multi) cu mult mai putin, iar ei vor fi si ingrijiti mai bine, si hraniti mai bine … si poate si mai fericiti pentru ca acolo sunt cu prietenii asemeni lor … sunt in gasca … fac nazbatii impreuna si nimeni nu-i cearta 🙂 www.adoptiedistanta.ro

3 comentarii pe “Adoptie fara a-l lua si acasa

  1. Olimpia Nicolescu

    - Edit

    Reply

    Cei de la asociatia Robi nu reprezinta cateii din adapostul Glina.
    Asociatia A Doua Sansa are in ingrijire cei peste 250 de catei din adapostul improvizat in camp.Tot aceasta asociatie plateste ingrijitorul precum si chiria terenului pe care sunt amplasate tarcurile cu catei.
    Pentru o mai buna informare va rog sa o contactati pe Ioana Diaconu(0744884704,presedinta acestei asociatii.
    Din ceea ce ati scris sugerati o asociere intre sutele de catei din adapost si Robi.

  2. Era vorba in articol de promovarea adoptiei la distanta, nu de cui ii apartin cateii respectivi. Cred ca sistemul va ajuta si pe dumneavoastra nu doar pe cei de la Robi, care au si ei caini acolo.

    Poate nu am reusit sa exprim eu suficient de clar ca acesta este povestea unei voluntare de la Robi, ce a vrut astfel sa explice cititorilor (din experienta personala) care este ajutorul dat cainilor prin sistemului „Adoptia la distanta”. Acest sistem de adoptie este deschis ORICAREI asociatii de protectia animalelor si tuturor adaposturilor pentru caini asa cum se poate vedea pe site-ul Adoptie la distanta. Articolul promoveaza sistemul „Adoptie la distanta”.

  3. Nu inteleg ce-i cu rautatile astea.

    Articolul a precizat cati catei sunt la Glina, nu ca ar fi toti in grija Asociatiei Robi. Ca voluntarii acestei asociatii sunt 100% dedicati animalelor e un lucru minunat.. macar de ar fi toate asociatiile la fel.

    Lucia, foarte frumos ce ai scris 🙂

Comentati?