Greseli ce pot fi fatale

Este o greseala clasica, dar tragica. Irmgard Holm din Phoenix/Arizona are mai multe medicamente pentu ochi din cauza operatiei de cataracta suferita de curand, dar ceea ce ea a apucat in mana intr-o zi a fost o sticluta de lipici superglue.

„Sticlele sunt identice, eu nu mai sunt chiar tanara, dar cu siguranta nu sunt senila” spune Holm.

Ea a incercat sa elimine prin spalare adezivul dar acesta s-a uscat rapid facandu-si treaba si i-a „sigilat” ochiul inchis. Paramedicii si personalul spitalului au trebuit sa-l deschida si sa spele atent inainte ca pagube majore sa se produca.

„Ei au trebuit sa taie substanta lipicioasa si totul era tare in ochi, iar eu nici nu puteam vedea.”

Cazul acesta nu este deloc atat de rar pe cat am spera noi. Food and Drug Administration o va intalni pe Holm dupa ce starea de sanatate i se va ameliora, si spera ca ea si cazul ei dar si al altora vor exercita presiuni asupra producatorilor de lipici pentru a schimba forma sticlelor si/sau dimensiunea lor.

Nu stiu daca la noi exista aceasta problema insa oricum aveti grija daca aveti probleme cu ochii si folositi picaturi; incercati sa nu aveti vecine medicamente cu substante care n-au nimic in comun cu ingurgitarea ori aplicarea in zone atat de sensibile.

Comentati?