Pisica … leoaica

Sunt feline amandoua, insa spre deosebire de lei, pisicile nu sunt cunoscute ca cele mai curajoase animale de pe planeta, cel putin nu atunci cand se confrunta cu adversari mai mari decat ele. Insa pisica de fata este o exceptie.

Faceti cunostinta cu Lynx, o pisica de casa jucausa ce traieste in inghetata taiga a Peninsulei Kamchatka. In fiecare zi, felina torcatoare tine la distanta animalele salbatice atrase de mirosul de mancare gatita de stapanii ei. Vulpile sunt cele mai pofticioase, nu pot rezista mirosului de sunca si clatite din fiecare dimineata, astfel ca in fiecare dimineata se apropie cu mare grija de casa lui Lynx. Ceea ce roscatelele nu stiu este ca bila de blana ce stapaneste caminul se transforma intr-un adevarat leu de indata ce se apropie de casa orice pe o raza de 50 de metri.

Stapanii ei spun ca adesea ii confrunta pe ursii ce trec prin apropiere si desi nu par ca ar fi prea tulburati de ea asta n-o impiedica sa-si manifeste curajul. Eu i-as spune inconstienta si nu curaj, insa pe vulpite le-a facut sa-si ia cozile la spinare!

via Shpilenok

Comentati?