Peretele de guma de mestecat – O atractie … lipicioasa

Nimic nu mi se pare mai dezgustator decat guma de mestecat aruncata pe unde se nimereste ori lipita pe sub banca de la scoala, tablia mesei de la restaurant ori mai stiu eu pe unde. Ca si cand a pune guma intr-un servetel si a o arunca la gunoi ar fi o mare filozofie! Insa v-ati gandit vreodata ca ar putea fi pretext pentru o atractie turistica? Ei bine, una din atractiile cele mai extravagante ale Statele Unite este „Peretele Gumei de Mestecat” din Seattle si este deasemenea si unul din locurile cele mai infectate sau pline de germeni din lume.

Situat in Post Alley, chiar in apropierea Park Place Market, The Gum Wall a „debutat” in circuitul turistic la inceputurile anilor ’90, cand oamenii iritati ca trebuie sa stea la coada sa ia bilete la teatru, lipeau chewing gum-ul pe zidul cladirii. La inceput lipeau impreuna cu guma si mici monede pe zid, insa in timp, traditia monedelor a disparut iar guma a supravietuit.

Personalul administrativ al teatrului a curatat zidul de doua ori, insa au renuntat in 1999, cand a fost certificat drept atractie turistica a orasului Seattle. Acum este umplut cu mii de gramajoare de chewing gum de orice culoare va trece prin minte. Si, cum zidul creste, arta chewing gum-ului devine tot mai sofisticata. Veti vedea nume scrise cu si din chewing gum, si simboluri precum inimi ori alte simboluri celebre.

Insa, in afara de valoarea sa ca si atractie turistica, The Seattle Gum Wall este deasemenea una din cele mai pline de germeni destinatii turistice de pe pamant. Intr-un clasament facut de Trip Advisor, se situeaza pe locul doi, dupa Blarney Stone din Irlanda. Insa despre sarutatul pietrelor spiridusilor, intr-o poveste viitoare.

3 comentarii pe “Peretele de guma de mestecat – O atractie … lipicioasa

 1. :)) Imi aduc aminte. E interesant sa transformi ceva dezgustator in arta. E aproape de Pike Place Market, celebra piata publica din Seattle. Piata in sine e un show total. Pentru amatorii de cafea, tot in Pike Place market e si prima cafenea din lantul Starbucks.

 2. Hai sa-ti arat cum se face treaba cu picioarele:

  In link-ul de la finalul comentariului „profesionistii” de la Pro Tv te vor convinge ca ce ai vazut tu in Seattle este de fapt in Sydney. Ce mi-e Sydney ori Seattle?! Tot una pentru ei!

  Macar daca tot preiau un articol (si nu spun ca l-au preluat – ok, fie … ei sunt vedetele – si e rusine sa spui ca l-ai luat de la un site-ulet mititel …) eu ma astept sa o faca mult mai bine decat mine …

  Insa poate o fi mult mai subtil de-atat: or avea vreo intelegere cu australienii sa le trimita mai multi turisti, ca americanii au destui … mai stii?! orice-i posibil!

  http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/ce-zid-chinezesc-in-voga-e-zidul-tencuit-cu-guma-de-mestecat-foto.html

  Ah, si inca ceva! Daca intre timp corecteaza, am si fotografie a paginii cu data, ora si tot ce trebuie (adica perla lor monumentala) 😀

 3. Probabil ca distinsii culegatori de texte se gandeau la ce spunea marele Ion Heliade Radulescu : „scrieti baieti orice, numai scrieti”. Ce nu au inteles e ca IH Radulescu a voit sa spuna „numai scrieti bine!” 🙂 Eh chestie de nuanta…Ce mi-e Sydney, ce mi-e Seattle.

Comentati?