Boala Sufletului …

Nici titlul si nici continutul articolului nu sunt meritul meu, ci al unui om cu un suflet frumos, cu o scriitura sensibila, mama a doi baieti adorabili si o persoana extraordinara. Toti cei ce o cunosc vor folosi doar superlative pentru a o descrie. Se numeste Ana-Maria Matei.

„Imi caut de doua zile cuvintele. Cuvinte care sa transmita macar o parte din amaraciunea pe care o simt atunci cand citesc cate o stire despre un copil bolnav de cancer. Chiar si acest mesaj l-am tot scris si sters de cateva ori. Cine mai stie oare a cata versiune ajunge in fata ochilor vostri?!

Ieri dimineata am rasfoit presa la biroul unei colege. Intra in indatoririle jobului dar, sunt multe zile in care ma limitez la monitorizare. Asa am aflat de Cristinel. Un pici de numai 6 ani care este bolnav de cancer si a carui viata se deruleaza, ca-ntr-un film oribil, pe un pat de spital. Pat plin de sperante si la capul caruia odihneste mama lui Cristinel si un bidon albastru cu apa de la robinet, pentru ca parintii, supti de nevoi, nu sunt in stare sa-i aline copilului suferinta cu nici o jucarie, ciocolata, etc.

Imi vine instant sa urlu, rog colega sa scaneze stirea, o trimit la toti colegii si asta dupa ce am transformat de urgenta cutia de reclamatii si sugestii in urna de ocazie. Aceeasi stire am printat-o si am lipit-o pe urna. Sper ca pana la sfarsitul acestei saptamani sa se stranga suficienti bani sa imblanzim durerea unui copil. Copil bolnav de cancer! Ce nenorocire!

Ma gandeam, nu demult, ca am trait frumos. Atat cat am facut-o pana acum. Cu multe realizari, mult mai multe decat au avut poate strabunii mei la varsta mea. Nu regret nimic si daca as putea sa o iau de la inceput nu cred ca as schimba nimic. Asta eu. La aproape 33 de ani. Nu vreau sa spun mai mult…

Dar ma gandesc la drama lui Cristinel. A lui si a familiei lui. Este inuman sa treci prin atatea dureri la cativa anisori. Este oribil sa-ti vezi copilul suferind. Ti-ai taia o bucata din tine numai sa nu mai vezi ca are febra, dar altceva.
Daca aveti putere si dorinta, faceti-i o bucurie lui Cristinel!”

Daca nu puteti vedea foarte clar fotografia articolului din ziar, aveti aici ultimul paragraf si un link spre pagina ziarului: „Să-i facem suferinţa mai uşoară! Timp de o lună, campania «Din inimă pentru copii» (n.r. – campania apartine ziarului „Click” iar detalii despre intreaga lor campanie gasiti AICI) va asigura hrana lui Cristinel. Oricine vrea să-l ajute, să ne contacteze la tel. 021.407.76.80″.

Comentati?