Incredibilele cataratoare

Ati putea crede ca aveti aptitudini de catarator daca va descurcati sa urcati vreun perete de munte ajutati de franghie si pioleti, insa nu va grabiti, natura va da mereu lectii de modestie si umilinta. Nu stiu cum fac asta, cum reusesc sa nu se prabuseasca insa caprele de munte din fotografii sunt mai bune cataratoare decat orice alpinist si se urca pe cele mai de neimaginat stanci.

Traind in regiunile muntoase din America de Nord, caprele de munte pot fi intalnite la altitudini de peste 13.000 de picioare, escaladand stancile cat e ziua de lunga in cautarea hranei. Datorita copitelor despicate, fiecare avand doua „degete” distantate sunt extrem de bine balansate, au un echilibru excelent si pot sa provoace si sa intreaca cel mai experimentat catarator.

Blana dublu-stratificata le protejeaza de intemperii iar culoarea le camufleaza perfect iarna, iar la altitudinile la care obisnuiesc sa stea ele nu prea se incumeta niciun pradator sa le atace. daca totusi se intampla sa trebuiasca sa fuga pentru a-si salva pielea, pot sari 12 picioare la un singur salt, si gasi astfel un loc in siguranta. Urmariti fotografiile ca sa intelegeti mai bine de ce sunt capabile capritele astea!

Comentati?