Perseverenta

South Korea Aspiring Driver

O candidata la permisul de conducere a reusit sa ia examenul dupa … si-acum tineti-va bine … dupa a 950-a incercare, asa declara oficialitatile. Facand un calcul simplu, inseamna ca uneori chiar si in fiecare zi, doamna cu pricina s-a prezentat la examen. Vom lua de buna informatia, desi pare usor ridicol (ca sa nu spun mai mult) ca vreme de mai bine de 4 ani sa dai zi de zi examen.

Are 68 de ani, este din Wanju (sudul Seulului), Coreea de Sud, si se numeste Cha Sa-soon si isi arata cu mandrie formularul de admitere la examenul pentru permis auto datat Miercuri, 4 Noiembrie 2009. Cha a trecut examenul scris cerut ca prima proba pentru primirea permisului de conducator auto dupa sute de incercari esuate in ultimii 4 ani spune politia vineri pentru Associated Press.

Incepand din Aprilie 2005 femeia a incercat sa ia examenul scris participand la testari aproape in fiecare zi, dar a reusit in final la a 950-a incercare. Dand dovada de o perseverenta buna pentru scopuri mai inalte decat acesta, soferita aspiranta a cheltuit peste 4.200$ pentru taxele de inscriere, insa pana acum nu a reusit sa faca minimul de 60 de puncte din 100, baremul necesar pentru a putea da si proba practica.

Cha Sa-soon, 68 de ani, a reusit in cele din urma Miercuri sa ia 60 de puncte, spune Choi Young-chul, oficial al politiei din Jeonju, la 210 km sud de Seul. Acum nu i-a mai ramas altceva de facut decat sa ia si proba practica, pentru a-si putea lua permisul mult dorit spune Choi. Incercarile repetate ale jurnalistilor de a o contacta si a o intervieva au ramas fara raspuns. Singurii cu care a vorbit au fost jurnalistii de la Korea Times carora le-a dezvaluit ca are nevoie de permis pentru afacerea ei cu comert de legume.

(AP Photo/Yonhap, Kim Dong-chul) SEOUL, South Korea (AP)

4 comentarii pe “Perseverenta

  1. si eu ma simteam prost cand spuneam ca am luat examenul din a treia incercare.. de banii astia cate permise se cumparau la noi?

  2. De trei ori nu-i deloc o rusine. Ai aprofundat teoria foarte bine. Insa eu as pune totusi o limita a incercarilor la care ai dreptul, sa zicem 10 intr-un an calendaristic, si-apoi sa nu mai ai voie sa dai examen niciodata; pentru ca daca ai incercat de 50 de ori sa inveti regulile si n-ai reusit inseamna ca nu esti facut pentru asta; cum sa mai iei decizii in fractiune de secunda daca tu – etern candidat – nu poti aprecia ca volanul nu e pentru tine?!

  3. legumele trebuie duse la piata, nu asteapta sa te loveasca geniul sofatului 🙂 sa inteleg ca cei 4200 doalri pot fi trecuti ca pierderi din comert? paguboasa afacere.

  4. 2,5$ pe zi pierdere in 4 ani jumatate nu cred ca-i chiar faliment, comparand cu posibilitatea de a omora un om si a face puscarie pentru asta, sau a muri ea insasi … deci 4.200 pot fi trecuti pe perisabilitati … 😀

Comentati?