Din dragoste pentru … pantofi

shoe Nu, ea nu este vreo Cenusareasa moderna, dar condurul ce ii lipseste este un Christian Louboutin, mai precis stangul dintr-o pereche ce a costat £400.

Louise Bawn 37 de ani, spune ca pantofii cu toc au in primul rand o valoare speciala pentru ca au fost daruiti de sotul sau Julian, 43 de ani, ca si cadou de Craciun. Louise Bawn a ramas neconsolata dupa ce a realizat ca unul din pantofii sai imitatie de leopard i-a cazut din geanta in urma unei nopti petrecute in oras, in Bristol.

Louboutin heel

Intr-o transpunere ciudata, dar moderna a povestii Cenusaresei, a ales acum sa refaca drumul parcurs in seara cu pricina, si sa se opreasca in toate locurile prin care a trecut, lasand flyere si anuntand chiar o recompensa pentru recuperarea in bune conditii a condurului pierdut.

Ea spune: “Pantoful este lipsit de valoare pentru oricine altcineva pentru ca in primul rand este doar o bucata dintr-o pereche, dar reprezinta lumea toata pentru mine. De cand i-am vazut in magazin nu am facut altceva decat sa visez ca-i voi avea, si am fost super-fericita si coplesita cand sotul meu mi i-a facut cadou. Nu voi renunta fara lupta, asa ca sunt dispusa sa fac orice ca sa imi gasesc pantoful. A fost doar a doua oara cand i-am incaltat”.

Louise si-a petrecut seara de sambata in oras cu sotul sau si colegii acestuia. Si-a scos pantofii si i-a pus in geanta cand i-au obosit picioarele si si-a pus o pereche de pantofi fara toc. Banuieste ca si-a pierdut pantoful fie in statia de taxiuri de pe Baldwin Streetm, fie chiar in taxi in drum spre casa. Din momentul in care a descoperit lipsa pantofului, si-a petrecut fiecare zi lipind postere cu “pierdut”, intreband oamenii pe strada, soferii de taxi, vanzatoarele in magazine si oferind chiar o recompensa de £50 celui ce-l returneaza. A postat si un anunt in Gumtree, un website specializat pe anunturi, cu fotografia “comorii” pierdute.

D-na Bawn a mai adaugat: „De cand am realizat ca l-am pierdut sunt devastata, si imposibil de consolat in vreun fel. Am telefonat si la Louboutin dar nu mai produc acel model, astfel ca sunt absolut de neinlocuit. As putea spune ca sunt precum Cenusareasa, doar ca eu mi-am gasit printul insa imi caut pantoful”.

D-na Bawn este insa nu doar posesoarea unei perechi (momentan … incompleta) de pantofi de marca si de buna calitate, ea mai detine destule astfel de mici comori, putem spune ca este o colectionara, avand pantofi care valoreaza in total in jur de £2,000.

„Imi place sa arat bine, la fel ca majoritatii femeilor. Dar puteti spune – si n-am sa ma supar – ca sunt putin obsedata de pantofi. Sunt cea mai mare slabiciune a mea” spune ea. Din cele 100 de perechi detinute, jumatate sunt cu toc inalt, iar restul fie au toc foarte mic, fie sunt balerini.

Dar care este povestea acestor pantofi?
store

Christian Louboutin s-a nascut in 1963 la Paris, si a fost fascinat de moda pentru femei inca din copilarie. Se juca in adolescenta facand schite de pantofi. Obsesia lui a debutat la 13 ani, cand a vazut o tanara femeie care purta pantofi cu toc inalt rosu, pe cand se afla intr-o vizita la Muzeul African de Arta. Astfel, a inceput sa se ocupe de pantofii ce aveau sa-i poarte numele. In 1978, a „intrat“ in lumea fascinanta a clubului-restaurant The Palace, unde l-au impresionat frumusetea si farmecul dansatoarelor si a animatoarelor.

IMG_1028

louboutin

Prima oportunitate i-a venit de la Folies Bergeres, ajutandu-l sa-si faca un nume, dupa care a ajuns sa lucreze cu Charles Jourdan; iar din 1992 cu case de moda de renume, Saint Laurent, Chanel, sau cu Roger Vivier la Dior, o legendă in viata in domeniul creatiei de incaltaminte glamour. In acelasi an isi deschide primul magazin Louboutin, pe malul drept al Senei, loc unde isi extinde propria viziune: rosu aprins pentru talpa exterioara, ceea ce ii face extrem de usor de recunoscut si greu de imitat.

Comentati?