Concert Duffy: Mamaia 2009

duffyConcertul de vineri 26 iunie 2009, pe plaja H2O din Mamaia, a fost o ora fantastica urmarind-o pe Duffy imbracata intr-o tinuta Barbie-girl US anii ’60 care are, live, tonul vocii puternic ca al unui fan de stadion Manchester United si un repertoriu cu texte demne de Edith Piaf.

Duffy are un magnetism aparte ce provine poate din contradictiile pe care le naste: o tanara galeza de 25 de ani care nu accepta presiuni din partea casei sale de discuri, ce a insistat in permanenta sa interpreteze un stil de muzica perceput ca uncool in urma cu 2 ani si care nu se lasa introdusa in masina de tocat a industriei muzicale spre a fi transformata intr-o diva.

Inclusiv prin modul in care alege sa isi proiecteze look-ul Duffy este fascinanta, cu disonanta intre look-ul firav scandinav si timbrul vocii aproape „black” si miscari simple, firesti, care emana un sex-appeal inteligent.

Openning act-ul a fost al celor de la „I am Kloot” din UK, o oglinda pe scena a celor din public cu pahare de Ursus draught. Perfecti cat sa creeze o atmosfera relaxata.

Duffy a interpretat piesele de pe albumul Rockferry si pe parcurs a folosit cateva fraze in romana, pronuntate foarte bine. Publicul de la acest concert a fost o surpriza pentru mine fiindca au fost putini turistii „rataciti” veniti din intimplare si asta s-a vazut in momentele in care Duffy ne-a invitat sa o sustinem vocal, piesele erau cunoscute si au fost multi cei pe care artista.

Scena a fost animata in totalitate de miscarile lascive ale cantarei de 25 de ani si a celor doua cantarete back-vocals fara sa existe o coregrafie elaborata. Pur si simplu nu era nevoie de nimic altceva. La finalul hit-ului Mercy a introdus acordurile Billie Jean, a lui Michael Jackson, facand un mash-up foarte inspirat intre ‘Mercy‘ si ‘Billie Jean‘. A fost un moment gustat intens de public, ca un remembering Michael Jackson, iar Duffy nu s-a lasat mai prejos, impresionand prin vocea sa. Veti vedea in video-ul atasat ce reactie placut impresionata a avut publicul.

A fost un eveniment cu o organizare excelenta, caruia nu i-am gasit cusur si pot spune ca sint putine evenimentele din Romania la care sa nu ma isterizez de diversele balcanisme impuse de organizatori si asta chiar pentru public platitor.

Notabila mi se pare initiativa Orange de a oferi concertul in mod gratuit si sint convinsa ca a contribuit la atragerea de noi adepti, moi-included. Mi se pare ca, in special in aceasta perioada de criza, merita rasplatita orice companie care face efortul de a se preocupa sa creeze o stare de bine fara sa conditioneze in mod pecuniar.

Felicitari incepand cu modul in care au ales sa se prezinte ca brand, nivelul fara compromisuri in care au organizat evenimentul desi gratis, si mai ales pentru alegerea unui artist ca Duffy.

Un comentariu pe “Concert Duffy: Mamaia 2009

Comentati?