E pasare? E avion? Nu, e Super Falcon pentru scufundari

 Aceasta este ultima creatie a inginerului de marina Graham Hawkes: Deep Flight Super Falcon este un submarin zburător de 1.5 milioane dolari propulsat electric, stie sa “zboare” ca un avion, doar că „zboara” subacvatic:

O singură elice montata in spate, ce arata mai mult ca un ventilator electric, conduce vasul, şi isi ia puterea dintr-o baterie li-fosfat de 48 volti. Coca (sau “caroseria” submarinului) este dintr-un amestec de carbon-epoxilic, iar cei doi pasageri ce pot urca la bordul lui pentru o plimbare, stau asezati în cockpit privind in jur printr-un geam boltit din Plexiglas.

Potrivit lui Hawkes, „zboară” ca un jet, cu motoare electrice ce pot controla rotirea, inclinarea şi deriva. Poate zbuara în jos la un maxim de 200 de picioare pe minut, în sus de două ori mai repede, si poate pastra o viteza de zbor pentru o perioadă de maximum cinci ore, la 4 noduri – circa 4.6 mph.

John McCosker, [Academiei de Stiinte California] Catedra de Biologie acvatica, a declarat ca agilul submarin le va permite lui şi colegilor săi, pentru prima dată sa insoteasca in călătoriile lor „balene şi delfini şi chiar super rechini – poate chiar de misteriosii calamari gigant”.

Super Falcon nu este o pasăre de loc. Sau poate este?!? Nu, nu este. Este un submarin cu aripi. Ideea inventatorului britanic Graham Hawkes, submarinul este capabil de scufundări la adâncimi de 1.500 de picioare, atingand viteza maxima de până la 6 noduri, şi sa se deplaseze aproximativ 25 de mile marine cu incarcatura unei baterii. Hawkes a spus: „După douăzeci de ani de prototipuri, Super Falcon este cel mai avansat şi elegant submersibil, care cuprinde toate elementele de noutate pana la zborul de la suprafată apei pana la fundul oceanului.”

„Este destul de avansate pentru a se roti cu delfinii, a spiona balenele sau pentru cercetarea galioanele scufundate pe fundul oceanului,” spune Hawkes.

Oh la naiba ‘- Vreau sa ma joc cu delfini si sa-i fac o vizita Monstrului din Loch Ness! Nessie – NESSIE! Stiati ca este rudă cu dinozauri. RAWR! Sau ar trebui să spun WUWW!? Asta e RAWR-ul subacvatic.

Comentati?