Cea mai frumoasa amintire

Cea mai frumoasa amintire … Astazi am primit de la o buna prietena un email intitulat „Copilarie cu cheia de gat”. Si eu fac parte din aceasta generatie, iar copilaria … e formata din clipe pe care n-am sa le pot uita niciodata si pe care eu le voi asocia intotdeauna cu bucuria de viata, cu linistea unei vieti de poveste (chiar daca nu a fost usor) si multumesc pentru intalnirea cu mine pe care mi-a daruit-o acest email.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au „child proof the house”, ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea „Feriti-va de magarus”. Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de „first-timers”… Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru.

Biletul de tramvai de 60 de bani! tramvaiele cu taxatoare; Dambovita de dinainte de amenajare (la care am si lucrat), vechiul pod Grant, vechile linii ale tramvaielor si ale masinilor in Bucuresti, apoi demolarile, circurile foamei, constructia metroului; cutremurul din ’77, mersul pe caldura si praf la manifestatii; tigarile Dacia, cu filtru din hartie igienica; tigari cubaneze: Ligeros, Popular, Upmann; tigari sarbesti: Vikend; albaneze: DS; BT-ul bulgaresc; 2 lei 25 un pachet de Marasesti; Carpati de Sf. Gheorghe vs. Carpati de Bucuresti; programele de la bulgari: studio X (pronuntat hix), cu filme politiste din Anglia si America din anii 50-60, leka noshti detza; teatru englezesc luni la romani.

Comentati?