Delfin roz aparut intr-un lac american

Singurul delfin Bottlenose de culoare roz a fost descoperit intr-un lac de pe continentul american, in Louisiana, USA, si a devenit peste noapte o asemenea atractie incat zoologii au avertizat turistii sa-l lase in pace.

Capitanul de vas Erik Rue, 42 de ani, a fotografiat animalul, ce este in fapt un exemplar albinos, cand a inceput sa studieze mamiferul dupa ce a aparut prima data in Lacul Calcasieu, un estuar cu apa sarata in interiorul continentului, in nordul Golfului Mexic in sud-vestul SUA. Capitanul Rue a vazut initial delfinul, ce are deasemenea si ochii rosiatici, inotand impreuna cu alti 4 delfini, si cu unul ce i-a stat in permanenta in apropiere ce parea a fi mama sa.

He said: „S-a intamplat sa vad un mic grup de delfini, si am observat ca unul era deschis la culoare. Era uluitor de roz, cu aceeasi culoare pe tot corpul, si arata ca si cand tocmai a iesit din butoiul cu vopsea. Parea a fi foarte sanatos si normal in afara faptului ca avea o culoare straniu de frumoasa si iesita din comun. Pielea arata a fi moale, fina, lucioasa, neteda fara crapaturi si … roz.”

Regina Asmutis-Silvia, biolog al Societatii de Conservare a Balenelor si Delfinilor a declarat: „Nu am vazut niciodata un delfin astfel colorat in intreaga mea cariera, desi stiu ca mai exista cativa in lume. Este un delfin cu adevarat frumos dar oamenii ar trebui sa aiba grija, ca si cu alti delfini dealtfel, sa-i respecte, sa-i observe de la distanta, nu pentru timp foarte indelungat, sa nu-i urmareasca si sa nu-i hartuiasca. Acest animal este roz, este un exemplar albinos dupa cum puteti vedea si in ochii lui roz. Albinismul este o anomalie genetica dar este neclar ce tip de albinism a mostenit acest animal.”

Comentati?