Sunetul muzicii dupa … 40 de ani

Filmul, bazat pe memoriile Mariei Trapp ce au inspirat si musicalul omonim, prezinta povestea unei tinere care in anii ’30 paraseste manastirea in care fusese educata, in dorinta de a se face utila in lumea de afara. Este trimisa de calugarite sa indeplineasca rolul de guvernanta a celor sapte copii ai capitanului Georg Von Trapp care, vaduv fiind si mai mereu plecat, nu poate face fata singur educatiei copiilor sai. Maria este intampinata cu ostilitate dar isi pastreaza buna dispozitie si amabilitatea fata de acestia, reusind in scurt timp sa ii cucereasca.

In lipsa d-lui Von Trapp copiii sunt initiati de guvernanta lor la cele mai nastrusnice aventuri, descoperind bucurii veritabile si incalcand regulile militaresti fixate de tatal lor. Intoars impreuna cu logodnica sa, baroneasa Elsa Schraeder, acesta descopera cu uimire si nu reala placere influenta revolutionarei guvernante. In ciuda diferentei sociale dintre ei, Maria si capitanul se indragostesc insa tanara, nesigura de sentimentele sale, se intoarce la manastire dar nu pentru mult timp. Dupa plecarea Elsei la Viena, capitanul Von Trapp e liber sa se casatoreasca cu Maria.

Pe fundalul ocupatiei naziste, Von Trapp este chemat sa intre in armata dar refuza si intentioneaza sa fuga, iar singura modalitate de a se sustrage presiunii este participand la Festivalul de muzica din Salzburg la care participa alaturi de intreaga familie, cucerind publicul.

„The Sound of Music” a castigat permiul Academiei pentru Cel mai bun film in 1965 si este unul din cele mai populare musical-uri produse vreodata.

Va mai amintiti cei 7 copii ai familiei Trapp?

Iata-i la reunirea de 40 de ani a filmului si arata … neschimbati … Improspatati-va memoria:

Comentati?