Aveti nevoie de 3 oua, o cana de faina, o lingurita de praf de copt, o cana de zahar, 3 linguri de cacao; sa sparg ouale si se adauga zaharul, amestecandu-se – pana la topirea zaharului – cu mixerul. Se toarna peste ele faina si cu praful de copt si se continua amestecarea pana la o omogenizare prefecta.
Se unge cu ulei o forma de prajitura, de preferat sub forma de inimioara pentru acest eveniment (sau nu numai, pentru ca dragostea trebuie s-o aratam permanent celor dragi, nu doar la ocazii speciale) se toarna compozitia si se baga la cuptor la 260 de grade, timp de 20 de minute.
In timpul acesta intr-un vas pe foc se pun la topit 20 gr unt, 100 gr zahar, o ceasca cu apa si 5 lingurite cu cacao; se amesteca bine pana se face un sirop gros.
Se scoate „blatul” din cuptor, se taie orizontal si longitudinal, in forma fara a se scoate prajitura, si se toarna peste ea siropul; se lasa sa fie absorbit cu totul, dupa care se desface forma si se elibereaza prajitura. Pofta buna cu toti cei iubiti!
