Pirelli 2009: calendar

Cel mai faimos calendar din lume – Pirelli – a fost realizat anul acesta de Peter Beard, un fotograf care a trait timp de 30 de ani în Kenya si a devenit faimos pentru un set de lucrari de exceptie, în care surprinde in cele mai importante detalii farmecul si unicitatea naturii africane.

Traditia calendarului Pirelli incepe din 1964 ca un dar făcut de compania producatoare de cauciucuri VIP-urilor si colaboratorilor apropiati. Shooting-urile Pirelli sunt renumite pentru orginalitate dar si pentru nudurile artistice de exceptie. De-a lungul anilor au evoluat astăzi fiind un reper fotografic, pentru care aleg cele mai exotice locuri ale lumii, cei mai bine cotati fotografi, cele mai ravnite femei.

Locatia de anul acesta este delta fluviului Okavango, din Botswana, protagoniste fiind sapte modele de top: Mariacarla Boscono din Italia, Malgosia Bela din Polonia, Daria Werbowy din Canada, Lara Stone si Rianne Ten Haken din Olanda, Emanuela de Paula si Isabeli Fontana din Brazilia.

Editia din acest an a calendarului, devenit un adevarat obiect de cult de mai bine de 40 de ani, este dedicata iubitorilor de fotografie, dar si … ecologistilor. Moto-ul sub care s-a derulat intreaga sedinta foto, este de fapt si cel al calendarului: Doar frumusetea poate salva lumea.

Proaspatul calendar formeaza un colaj de imagini si citate alese de Peter Beard, care vrea astfel sa atraga atentia asupra schimbarilor climatice, a incalzirii planetei, a suprapopularii globului si a epuizarii resurselor naturale.

Cele 7 top modele au petrecut zece zile in savana africana, iar rezultatul a fost un calendar inedit pentru anul 2009, prezentat oficial la Berlin pe 20 noiembrie 2008, care se distribuie acum clientilor fideli ai marcii Pirelli, avand in vedere ca in fiecare an tirajul acestuia este limitat la 10.000 de exemplare.

Comentati?