O detoxifiere naturala, cred, se impune

Va simtiti vinovati pentru ce i-ati facut corpului vostru cam de la Mos Nicolae incoace? Incercati aceste sfaturi pentru a va curata organismul dupa toate nebuniile de la sfarsitul anului trecut si inceputul anului acestuia. Haideti ca nu e greu! Gata, au trecut si Sfintii Vasile si Ion, urmatoarea “destrabalare” vine abia de Valentine’s Day/Ziua Indragostitilor.

E vremea ca noul an sa inceapa totusi cu planuri noi si pentru corpul nostru. Iar acum dupa o perioada de prea multa indulgenta, este momentul perfect pentru detoxifierea mintii si trupului. O buna detoxifiere v-ar putea ajuta sa pierdeti din greutate, sa ganditi mai clar, si in cele din urma sa va simtiti mai bine. Toxinele pot fi rezultatul alcoolului in exces, fumatului, poluarii din mediu, mancarii procesate, cofeinei, si a altor demoni ai sanatatii. Alegeti-va o perioada rezonabila de timp pentru detoxifiere si la treaba! Iata cateva sfaturi:

Fara cofeina si bauturi alcoolice
Cofeina poate fi foarte excitanta pentru sistemul vostru nervos central. Va poate influenta starea de spirit si va poate face nervosi. Cafeaua ne-organica, ceaiul, precum si bauturile carbo-gazoase contin pesticide si chimicale ce pot creste nivelul toxicitatii in corpul vostru. Alcoolul poate adauga calorii nedorite dietelor voastre si va poate face sa renuntati la inhibitii, astfel ca veti manca alimente ce nu contribuie la detoxifierea organismului vostru. Atat cofeina cat si alcoolul va deshidrateaza corpul, iar in timpul unei detoxifieri este important sa fiti in permanenta hidratati.

In locul lor folositi:
Apa filtrata si ceaiuri fara cofeina. Limitati-va consumul de vin la unu-doua pahare de vin rosu bogat in antioxidanti.

Nu consumati mancare si carne procesate
Este nevoie de vointa pentru a renunta la mancarea procesata, insa trebuie doar sa va ganditi ca aceasta este plina de pesticide si chimicale. Asa ca, dati-I organismului vostru o pauza de la otrava renuntand la ele. Mancarea procesata vine insotita de tone de ambalaj, care la randul sau afecteaza planeta. Ideal ar fi sa puteti renunta la carne sau macar sa reduceti consumul ei. Secretul unei bune detoxifieri este abilitatea de a usura activitatea intestinelor, iar carnea este poate cel mai greu de digerat de catre organismul nostru in comparatie cu alte surse de proteine.

In locul lor folositi:
Mancati cat mai multe fructe, legume, cereale, nuci, si seminte. Mancati grau, orez brun si quinoa (o pseudo-cereala mai putin cunoscuta la noi, dar pe care o puteti gasi in magazinele specializate si in unele supermarket-uri in raioanele destinate produselor bio).

Faceti efort pentru a transpira
Transpiratia este o modalitate foarte buna de a elimina toxinele din corp in mod natural. Alegeti o activitate care sa va faca placere! Gasiti-va un hobby activ si transpirati. Mersul pe jos sau cu bicicleta, alergatul, plimbarile in pas mai vioi, sau pur si simplu renuntati la lift sau la scarile rulante! Desigur mersul la sala de fitness, tae-boo sau orice alt sport sau activitate fizica generatoare de efort si transpiratie! Alegeti una sa va placa!

Folositi alimente si ceaiuri diuretice si laxative
Pentru o buna detoxifiere e nevoie de o curatare a sistemului digestiv. Diureticele si laxativele naturale va ajuta organismul impotriva constipatiei, a oboselii cronice, mirosului corpului vostru, durerilor de cap, si lista poate continua.

Comentati?