Noviasita

Noviasita

Iubitul meu m-a cerut in casatorie!
Senzatia a fost de stop cardiac combinata cu pozitia agatata de piciorul lui (pe veci!) precum fericita din reclama Cosmote. La ce se gindeste o viitoare mireasa in urmatoarele 30 de secunde din momentul in care cuvintele lui au fost pronuntate? In mod evident la rochia e mireasa!

Exista optiunea de cumparare clasica a unei rochii de calitate in Romania, o rochie creata in atelierele Doinei Levintza. Puteam alege si intre alti designeri romani dar istoria unor ex-miresici era de domeniul sport extrem, intr-unul din cazuri nasturii fusesera cusuti pe rochia deja imbracata de mireasa, in masina in drum spre biserica, datorita nerespectarii termenului de livrare. Pe de alta parte, puteam sa optez pentru una din marcile de prêt-a-porter straine. Din discutiile cu prietenele, reiesea ca cele mai interesante marci sunt: Vera Wang, in voga in US si Pronovias. Pentru Pronovias exista avantajul prezentei importatorului in Bucuresti.

Magazinul Novias din Calea Victoriei 44-46 (linga Teatrul Odeon, tel. 021. 315.33.80) este importator unic de rochite Pronovias. Am stabilit telefonic o intilnire si in ziua probei, am avut prima data senzatia incredibila de a fi imbracata in rochie de mireasa.

Exista cataloagele pentru toate colectiile Pronovias, inclusiv Manuel Mota, insa magazinul detine doar un numar restrins de modele. Iti aproximezi masura si rochia comandata soseste in maxim 3 luni. Nu poti decit spera ca vei arata imbracata in ea la fel de spectaculos ca fotografia in baza careia ai comandat-o. Sa zicem ca a fost un risc pe care nu am fost dispusa sa mi-l asum. Ce ramanea ? Asa cum aveam sa aflu, exista deja o ruta bine stabilita de mirese romance care merg direct in Spania pentru a-si cumpara rochia viselor de la unul din magazinele Pronovias de acolo. Eu am ales Barcelona.

Pasii sint urmatorii :

1. Intra pe site-ul firmei www.pronovias.com si din lista de contacte a magazinelor alege o locatie.
2. Stabileste la telefon sau pe e-mail o intalnire pentru perioada cand te vei afla in Barcelona. Personalul nu este chiar vorbitor de engleza dar compenseaza prin entuziasm. Fara aceasta “rezervare” de data, ai sanse minime sa poti proba rochii la Pronovias fiindca agenda lor este foarte incarcata.
3. Cauta pe internet modelele care te intereseaza incat sa castigi timp in magazin. In momentul in care te vor intreba ce modele doresti sa incerci le poti da direct lista ta si asta ajuta mult procesul.
4. Din lista de contact pentru magazine, initial l-am ales pe cel situat in El Corte Ingles Pl. Catalunya, 14. Nu ti-l recomand fiindca este mai curand un “corner” cu un numar limitat de modele. Altfel, personalul s-a purtat impecabil si au fost de mare ajutor, insa nu am gasit acolo rochia de care ma indragostisem pe internet.
5. Magazinul Pronovias din Barcelona pe care ti-l recomand este cel din Paseo de Gracia 74 la cativa pasi de cladirea Gaudi, La Pedrera.

In locatia din Paseo di Gracia ai sa traiesti experienta alegerii rochiei de mireasa asa cum ai vazut-o uneori in filme. Este momentul tau de glorie maxima! Esti asezata pe un podium si doua vanzatoare roiesc in jurul tau pana in momentul cand pot exclama in extaz “quapa”. Prietena care te insoteste, te priveste de pe canapeau de plus din fata cabinei si iti spune “arati superb” si cand te uiti in oglinda realizezi ca arati chiar mai bine decat in catalog. Serviciul este complet. Pe langa pantofii perfecti, can-can-ul de dedesubt si voalul cel mai potrivit, ti se propune si un stil de aranjat al parului special pentru rochia pe care o probezi, plus accesoriile din pene si matase pentru par. Pentru un interval de 2-3 ore poti proba 20 de rochii in cele mai diverse stiluri, nuante de alb sau ivoire si tipuri de materiale. Varietatea este coplesitoare si alegerea dificila.

Pretul pentru o tinuta completa (rochie, voal) incepe de la 1.500 euro pentru linia Pronovias si ajunge la 3.000-5.000 pentru linia Pronovias Manuel Motta. Pentru modele exclusiviste, preturile pot fi chiar mai mari.

Pentru rochia pe care am ales-o eu, pretul a fost cu 10% mai mic fata de oferta celor de la Novias din Bucuresti insa, cum spuneam, nu eram sigura ca modelul comandat doar alegand din catalog, in final, mi se va potrivi si am dorit sa o aleg “pe viu”.

Daca doresti o rochie de la Pronovias dar nu esti dispusa sa cheltuiesti banii pentru excursia la Barcelona si rochiile de acolo, iti sugerez atunci sa mergi la Novias in Bucuresti si sa ceri sa vezi modelele din sezonul trecut pe care le mai au in depozit. Discountul aplicat poate fi important si in plus, rochiile sint foarte frumoase chiar din sezonul trecut fiindca evident sunt tot albe si din materiale foarte bune deci nu sunt “demodate”. Trebuie doar sa ai norocul sa-ti gasesti o rochie pe masura ta.

In ce priveste rochia enorma in husa speciala cu care ai sa te intrebi ce vei face in avion, sirul surprizelor placute in aventura mea a fost acela ca o data urcata in avionul Tarom, stewardesa mi-a preluat umerasul si l-a agatat in compartimentul hainelor comandantului, semn ca nu era prima data cand Pronovias facuse o victima in randul noviasitelor romance.

Iti doresc sa ai o experienta la fel de placuta de oriunde vei decide sa iti alegi rochita de mireasa si, in special, ca tot ce urmeaza dupa ziua nuntii sa iti aduca dragoste si armonie in viata !

Comentati?