scrisori de dragoste

Nu, nu este luna Februarie, deci nici Ziua indragostitilor nici Dragobetele, dar am descoperit acest filmulet si trebuie sa-l vedeti si voi; Natasha este ispitita sa mearga la cinematograf pentru a vedea un film. De fapt la cinematograf o asteapta o super surpriza special pregatita pentru ea. Despre ce este vorba …. urmariti filmuletul si sa-mi spuneti voi daca nu este cea mai originala si emotionanta cerere in casatorie!?

3 comentarii pe “scrisori de dragoste

  1. Ha!
    m-ai provocat cu filmuletzul asta 😉
    ce este casatoria pana la urma? un contract social intre 2 oameni, care de cele mai multe ori, sunt mult mai fericiti impreuna, inainte de incheierea contractului. Este o inventie sociala de fapt. Inventie promovata (nu stiu cine a conceput strategia de marketig, dar dc omul ala mai traieste, as vrea sa lucreze la firma mea:)) Casatoria, o vad ca pe ceva care li se inoculeaza copiilor, de cand sunt mici … ca fiind egala cu implinirea sufleteasca, cu fericirea: te-ai casatorit = vei fi fericit incepand cu acel moment = > inainte, pana atunci n-ai fost la fel de fericit. Si de asta depinde totul, toata implinirea si safisfactia ta personala.
    Mie mi se pare (acum, ca am trecut peste ani, am 31, si de pe la vreo 20 am inceput sa ma gadesc la casatorie, ca la o adevarata declaratie de dragoste; mi-a trecut, d`asta iti scriu!) ca incepand cu povestile pt. copii, care se termina cu Cosanzeana (toate fetitele se identifica prin ea) care traieste multi ani fericiti cu fat-frumos … Ajuta la asta si toate filmele americane. Ca sa punctez, multe dintre filmele americane sunt pura promovare de doctrina, doctrina americana, nu comunista ca la noi, dar e cam tot aia … Filmuletzul de mai sus, exact asta mi-a inspirat, indoctrinare in sensul in care, orice fata, ar trebui sa se astepte, la o surpriza, pusa la cale de el … exact ca in povestile cu zane si zmei. Realitatea este alta: ai un om langa tine, il iubesti, acum! de ce trebuie sa intrevina „elementul social”? Din ce cauza, declaratia mea, fata de mine insami, constiinta faptului ca il iubesc (sper ca e reciproc) nu se „parafeaza”? Raspuns: nu exista parafa, oficiala, social recunoscuta, pt iubirea dintre oameni … nuuuu exista doar „casatoria” = din punctul meu de vedere e un bullshit institutional si acceptat pe plan mondial. O porcarie, parerea mea. Mai mult decat atat, are si consecinte negative … multe: casatoria din interes financiar, dusa la extrem pe vremuri, dar nici acum nu e total lipsita de continut ideea asta. Exemplul: Monica Columbeanu a infierbantat multe tinere. pup:)
    iti mai scriu, dc vrei… si poti sa postezi (adaptezi) din ce am scris

  2. Salut Alexandra,

    sunt perfect de acord cu tine ca bucatica aia de hartie nu garanteaza absolut nimic; cum de altfel nici cea mai frumoasa-originala-romantica-siropoasa cerere in casatorie nu garanteaza ca ea sau el nu vor fugi din fata altarului, sau ca dupa ce o au acasa semnata de amandoi, nu se vor duce (la un moment dat, mai apropiat sau mai indepartat) care-incotro mancand pamantul, cat mai departe unul de celalat; mie imi place sa fac surprize placute persoanelor dragi din viata mea, asa ca eu i-am admirat intreg proiectul lui (asta inainte de toate) si n-am intentionat sa indoctrinez pe nimeni; sper ca oamenii ce intra sa vada ce este si pe site-ul asta, sunt ca si tine, suficient de maturi sa decida singuri daca ceea ce vad aici e o sursa de informare, de deconectare sau de inspiratie (fie ca e vorba de cei ce actioneaza dupa conventii sociale – asa cum e si casatoria – sau nu, fie ca e vorba de cei ce vor sa mai vada si altceva decat eternul cenusiu).

    Multumesc pentru acord, am sa iti folosesc comentariul intr-un articol viitor, pentru ca am o serie de filmulete legate de tema casatoriei.

Comentati?