Iubire la metrou

camilienew1Povestea de dragoste modernă a unui bărbat care şi-a zărit „fata visurilor“ într-un metrou din New York şi a lansat o căutare nebună pentru a o găsi nu a avut finalul de basm pe care cei mai mulţi îl aşteptau. Patrick Moberg, 22 de ani, s-a îndrăgostit fulgerător de o necunoscută pe care a zărit-o într-o garnitură de metrou, anul trecut, în noiembrie, în Manhattan. A pierdut-o în mulţime, asa ca a schiţat un portret al fetei şi a creat o pagină web pentru a o găsi (click pe adresa de mai jos; e absolut delicios desenul lui!) (foto: televisioninternet.com):
www.nygirlofmydreams.com
Incredibil pentru un oraş cu 8 milioane de locuitori, Moberg a reuşit s-o identifice după doar 48 de ore, în condiţiile în care – de obicei cinici – newyorkezii s-au grăbit să-l ajute pe „Romeo din metrou“ în căutarea sa. Misterioasa fata, o australiancă saten-roscata pe nume Camille Hayton, a intrat în joc şi a apărut în compania lui Moberg la tv şi în interviuri pentru publicaţii din întreaga lume.

După aproape o lună însă, despre cei doi nu s-a mai ştiut nimic. Recent, Hayton a declarat pentru un ziar australian că povestea de dragoste a durat cam 2 luni şi că ea şi Moberg sunt „doar prieteni“. Neobişnuita poveste „ne-a legat într-un fel ce ar putea trece eronat drept mai romantic decât a fost“, a declarat fata.
Dacă australianca este recunoscută şi în prezent pe stradă, şi a început să cocheteze cu filmul (un mic rol într-un serial TV şi figuraţie în „Sex and the City“), Moberg refuză să facă orice comentariu pe marginea fostei relaţii, menţionează Reuters.
Intr-un tarziu, dupa aproape un an de la aceasta incredibila poveste si dupa toate aparitiile ei in media, Patrick a decis sa spuna si el ceva. Iata declaratia lui:
„NY Girl of my dreams” – update
„Pana acum am fost destul de tacut in privinta a ceea ce s-a intamplat cu Camille pentru ca mi-a placut ideea de a lasa oamenii sa faca propriile scenarii pentru sfarsitul neobisnuitei noastre povesti. Dar pentru ca recent Cam a vorbit cu vreo cateva ziare din Melbourne, cred ca am sa spun si eu cateva cuvinte. Camille este una dintre cele mai bune si minunate persoane din cate am cunoscut in viata mea. Este trist ca n-a mers, dar nu poti forta astfel de lucruri, indiferent de circumstante. In ciuda acestui fapt, intrega experienta a fost o incredibila pilda pentru caracterul universal al dragostei. Oricat de neconvingator si idealist suna, lumea ar putea folosi mai mult povesti ca a noastra.
In masura in care un film (sau altceva) ar fi putut fi facut, am vorbit cu o groaza de oameni dar in final am decis sa nu facem nimic in aceasta directie. Am scris si ilustrat o carticica pe baza evenimentelor intamplate, dar nu am decis inca ce voi face cu ea. Ezit inca foarte mult in a nu valorifica acest eveniment.
Multumesc foarte mult tuturor celor ce mi-au trimis e-mail-uri. Devine din ce in ce mai usor sa intri in contact cu oameni de peste tot din lume. Nu ezitati sa va asumati riscuri. Alimentati-va actiunile cu dragoste si veti fi uimiti de ce se poate intampla.”

Comentati?