Colectie unica

Colectie unica

Nu stiu sincer ce m-a apucat sa va vorbesc despre pietrele astea minunate: nu-i nici o cerere de gen pe „teava”, 14 februarie a trecut de mult, Dragobetele la fel, pana la ziua mea mai e prea putin timp ca sa poata cineva strange banii sau pune la cale un jaf impecabil pentru a obtine fondurile necesare achizitionarii unei pietricele chiar si mititele, si oricum imi doresc un Cinquecento nu un amestec de atomi de carbon, desi niciodata nu strica inca unul 🙂 … mda, oricum insa, nu ca cele despre care va voi vorbi.

Astazi este vorba despre cele naturale iar curand va promit o poveste despre cele artificiale. Cele 7 diamante sunt printre cele mai rare si mai valoroase din lume. Au fost prezentate impreuna numai si numai datorita eforturilor si colaborarii celor de la Smithsonian, The Steinmetz Group si Gemological Institute of America.

Diamantele cuprinse intre 5,11 si 203,04 karate in greutate, toate cristalizate din atomi de carbon undeva in inima pamantului au supravietuit calatoriei spre suprafata adunand pe drum culori rare. Unul – Steaua Mileniumului de la The De Beers – este compus doar din atomi puri de carbon, celelalte insa au capatat nuantele rare datorita unor impuritati sau defecte.

The Moussaieff Red – 5.11 karate \ Brazilia – Imprumutat de Moussaieff

Desi acest diamant triunghiular este cel mai mic din cele prezentate, culoarea sa de un rosu aprins este absolut uluitoare. Rosul aprins este printre cele mai rare culori ale diamantelor. Taiat si lustruit dintr-un cristal de 13,9 karate descoperit in anii ’90 de catre un fermier brazilian, este cel mai mare diamant rosu cunoscut.

The Ocean Dream – 5.51 karate \ Africa Centrala – Imprumutat de Cora Diamond Corp.

Majoritatea diamantelor in aceasta nuanta au fost colorate artificial in laborator. Dar acest diamant extraordinar si-a capatat culoarea natural. Radiatiile din interiorul pamantului au cauzat defecte in structura atomica sporindu-i culoarea albastru-verzui. Culoarea puternica si marimea pietrei sunt neobisnuite.

The Pumpkin Diamond – 5.54 karate \ Africa de Sud – Imprumutat de Harry Winston, Inc.

Acest diamant este un exemplu foarte rar de culoare portocalie. Marea majoritate a diamantelor din aceasta gama de culoare sunt mai degraba spre maron. A fost procurat de Harry Winston, Inc., in 1998, si montat intr-un inel de actrita Halle Berry in 2002 cand a primit un Oscar pentru rolul sau din „Monster’s Ball”.

Inima eternitatii – 27.64 karate \ Africa de Sud – Imprumutat de un colectionar privat

Acest masiv si elegant diamant albastru intens a fost prezentat impreuna cu „The De Beers Millennium Star” la Londra in urma cu cativa ani la sarbatorirea noului mileniu. Deasemenea la mentionata „intalnire” a participat si Hope Diamond, a carui culoare albastra se datoreaza atomilor de bor prinsi captivi in structura cristalului.

The Steimetz Pink – 59,60 karate \ Africa de Sud – Imprumutat The Steinmetz Group

Piatra ovala este ireprosabila in interior si este cel mai mare diamant roz aprins cunoscut. Datorita importantei sale, expertilor de la The Steinmetz Group le-au trebuit 20 de luni ca sa il taie. Diamantul a fost prezentat prima data publicului anul trecut pe 29 Mai cu ocazia unei ceremonii in Monaco.

The Allnatt – 101,29 karate \ Minele De Beers, Africa de Sud – Imprumutat de SIBA Corp.

Diamantele mari cu culori intense si cantarind peste 100 de karate sunt extrem de rare, facand din acest diamant galben unul exceptional. Culoarea este rezultatul atomilor de azot ce au luat locul unora de carbon din structura cristalului. Piatra este botezata dupa numele fostului sau proprietar, britanicul Maior Alfred Ernest Allnatt.

Steaua Mileniului The Beers – 203,04 karate \ Republica Democrata Congo – Imprumutat de DeBeers LV

Numit desigur dupa evenimentul trecerii in noul mileniu, este al saselea cel mai mare diamant incolor descoperit vreodata. Perfectiunea lui, forma de lacrima – taiata de The Steinmetz Group pe perioada a trei ani – provin dintr-un cristal de 777 karate descoperit la inceputul anilor ’90.

Un comentariu pe “Colectie unica

  1. Mmmm… Ce mi-ar place sa ies la paine cu Millenium Star de gat. Si intr-o ureche (in cea buna, de hetero) sa imi agat inimioara aia albastra…

    N-am io norokul asta…

Comentati?