Djavolja Varos – Orasul diavolului din Serbia

Djavolja Varos este o ciudata formatiune geologica in sudul Serbiei, creata de puternica eroziune a apei asupra solului din zona.

Djavolja Varos, in traducere „Orasul Diavolului”, din Serbia, se mandreste cu 202 piramide de pamant, fiecare avand intre 2 si 15 metri inaltime si cam 4-6 metri latime. Cele mai multe dintre aceste turnuri de piatra au varfurile din andezit, fapt ce le protejeaza de eroziuni viitoare. Discutabil insa, pentru ca poate fi protejata de sus avand acum aceste „palarii” dar va fi cu usurinta dezintegrata de ploile care formeaza suvoaie si sapa in calea lor putin cate putin. Privelistea impreuna cu rapida deteriorare a solului i-au inspirat pe localnici sa boteze acest extraordinar loc Djavolja Varos, pentru ca in credinta lor schimbari ca acestea se intampla doar atunci cand demonii lupta unii contra altora pentru putere.

Sunetul ciudat facut de vant in aceasta regiune contribuie din plin la acest nume. Murmurul, urletele si suierele ce provin din Djavolja Varos in noptile cu vant au speriat populatia locala de secole si stau la baza cumplitelor legende.

Comentati?