Zăpada

Zăpada nu reușește niciodată să mă exaspereze. Există un sentiment copilăresc de bucurie și o nevoie nestăvilită de a ieși afară când ninge.

Trebuia să urc muntele de zăpadă care căzuse de pe acoperișul din fața ușii și să curăț drumul de niște ramuri mari rupte din copacul ce parcă era contopit cu casa, dar după asta eram liberă să merg unde doream. La plimbare în parc, acolo unde nu dă nimeni zăpada. Așa că am trecut la treabă. Am luat lopata și am început să rup dumicați mici de zăpadă. Pe stradă doar câteva mașini care trec la viteză de mers și strada aproape goală, în deplină siguranță pentru mine și zâmbetul meu mare.

Venind înapoi acasă degetele-mi erau prea reci pentru a găsi cheia și a o întoarce în încuietoare; doar zâmbetul mai mergea. Ce înseamnă zăpada pentru tine?

Uneori, o imagine pare să-mi acopere toate dorințele. Când e cald mă duc la umbră, când e rece las căldura să-mi curgă în oase. Când e vreme proastă las soarele să-mi lumineze starea de spirit sperând că este capabil să-mi împlinească și unele dorințe.

Să aveți timp minunat cu cei dragi și poate anul viitor ne va aduce tuturor bucurie și inspirație.

Comentati?