Miehina, gheisa din Kyoto

gheisaMiehina, gheisa din Kyoto este povestea unei zile din viata unei tinere fete ce a ales sa devina un fel de entertainer pentru barbati: canta, danseaza, este un bun psiholog – ca sa-si poata da seama cu ce fel de om sta de vorba, isi educa un fin simt al umorului si invata arta – extrem de dificila – a cultivarii aparentei.

Cand se deplaseaza, privirile trebuie sa fie atintite asupra ei, de aici si felul special de a merge. Chimonoul, sub presiunea miscarii corpului – trebuie sa alcatuiasca in aer forma unui fluture. Privirea ei e un amestec de timiditate, mandrie si putere. Cand ochii unei astfel de femei te privesc trebuie sa ramai surprins, fermecat si inundat de emotie.

Chimonoul se poarta de catre astfel de femei lasat pe spate atat cat sa se vada baza gatului si inceputul coloanei vertebrale, mod de a transmite mesaje senzuale. Arta de a-si arata incheietura mainii, le provoaca placeri neinchipuite celor care o admira. Insa gheisa nu este o prostituata, nicidecum! Ati putea fi pacaliti ca este una mai rafinata sau exotica. Gresit! Ea poate acorda servicii sexuale, dar acest lucru nu este obligatoriu.

Regizor Glen Milner (foto:veselinadina.wordpress.com)

Miehina the Kyoto Geisha from Glen Milner on Vimeo.

Comentati?