Ganduri de 8 Martie

ganduri8 Martie este Ziua Internationala a Femeii iar in Romania este si Ziua Mamei. Am strans cateva ganduri care mi s-au parut mie cele mai frumoase, cele mai relevante. Ele apartin unor prieteni ai mei si reprezinta ganduri ale lui pentru ea, ganduri ale ei pentru mama si ganduri altei ei pentru noi toate.

Nu stiu de ce nu procedati la fel si in celelalte zile ale anului, domnilor, dar Februarie si Martie scot din voi tot ce e mai bun si mai frumos. Iata o mostra de ganduri de 8 Martie apartinand unui domn:

Daca n-as fi barbat as vrea sa fiu neaparat nisipul pe care calci. As vrea sa fiu apa care-ti mangaie coapsele, soarele care-ti incalzeste pieptul.

Nu mi-ar ramane decat sa fiu petale, din floare de cais, care sa-ti cada pe buze… Nu as avea incotro si as fi vantul care sa te infioare. In fluturi m-as intrupa ca sa ma asez pe umerii tai. Zburatorul din mit as fi ca sa te insotesc in vise, soapte tainice care sa-ti dezmierde urechea as fi.

Ti-as da tarcoale ca ingerul pazitor, sa nu ma vezi dar sa stii ca sunt… As fi gandul bun care sa te intampine. Fantana cu apa buna de la rascrucea vietii tale m-as face! Numai pentru tine as fi ploaie de vara, Luceafar m-as catara pe bolta cerului ca sa-ti luminez noptile.

Prunc in pantecele tau m-as face, femeie! Ca sa ma nasc si sa te iubesc… Fii binecuvântata mama, sora, iubita, taina a universului!

de Marius Stroe

Ganduri pentru mama:

Mama nu e doar un cuvânt.
Mama e o propoziţie întreagă, cu subiect şi predicat.

Mama ştie.
Asta e prima certitudine pe care ţi-o dă dragostea ei. Certitudinea că ea îţi vrea mereu binele, chiar dacă în unele momente o simţi împotriva dorinţelor tale … Când creşti îţi dai seama că avea dreptate…

Mama poate.
Prin oricâte greutăţi ar trece, eşti sigur că mama poate să le depăşească şi când eşti copil, uneori chiar nu te interesează cum face asta, doar te bazezi pe ea.

Mama e casa ta, iar dragostea ei e acoperişul casei tale, pereţii cu care uneori vorbeşte atunci când tu nu o asculţi, ferestrele pe care uneori priveşte gândindu-se pe unde eşti, grădina ale cărei flori înmiresmate te fac să-ţi aminteşti mirosul ei din clipa în care te-ai născut şi până azi, de fiecare dată când îi săruţi obrajii îmbătrânind odată cu ea şi cu tine şi pe care cu siguranţă au curs lacrimi despre care tu nu vei afla niciodată pentru că tu trebuie să ştii doar un lucru: că mama te va iubi şi va fi alaturi de tine mereu, indiferent de ce s-ar întâmpla.

Mama te iubeşte chiar dacă nu eşti copilul ideal.
Şi eu pe ea.
Asta e dragostea de mamă.
Asta e mama.
Asta sunt eu.
La mulţi ani, MAMĂ!

de Emi

Ganduri pentru femei:

Pentru mine Ziua Femeii inseamna mult mai mult decat un buchet de flori, un cadou sau o bauta cu fetele. Inseamna lupta a milioane de femei pentru drept de vot, drept de a studia, de a face politica, de a munci in conditii decente, de a decide singure daca vor sau nu sa devina mame, gospodine, aviatoare, cercetatoare, profesoare sau soferi de camion. Cu doar 100 de ani in urma, era o utopie. Pentru multe dintre noi e firesc si de la sine inteles ca azi votam, studiem, muncim ce dorim, putem fi ce si cine ne dorim. Pentru multe, prea multe femei din lumea asta, e inca o utopie.

Chiar si acum, in 2015, exista oameni care considera ca victima unui viol „si-a cerut-o” pentru ca avea fusta prea scurta. Sau ca e amuzant sa glumim despre moldovence batute, ca ar fi fardate deja pentru Haloween.

Dragele mele, va doresc sa fiti femei in fiecare zi. Frumoase, iubite, zambitoare, sexy, copilaroase, uneori obosite sau triste, alteori exuberante sau zurlii. Fiti voi insiva in fiecare zi, fiti mandre de voi, respectati-va si iubiti-va. Nu acceptati mizerii, abuzuri, mitocanii pentru ca nu, nu vor fi niciodata „normale”!

Nu va speriati si nu faceti drame ca imbatraniti, incercati sa va bucurati ca inaintati in varsta frumos. Cat de scurta va este fusta sau cat de larg decolteul sunt de asemenea alegerile voastre si nu permiteti nimanui sa va puna etichete. Iubiti cum stiti voi mai bine, faceti amor cu cine va place, plangeti cand e de plans, dar nu faceti din lacrimi arme cu care sa terorizati barbatii. Nu stati atarnate in relatii moarte doar de teama de a nu fi singure, pentru ca singuratatea in doi e mai urata ca orice.

Traiti-va viata cum si cu cine va place, fara teama, fara retineri, cat sa nu va para niciodata rau de nimic si sa va asumati intotdeauna esecurile si alegerile gresite.

Dragele mele, La multi ani pentru femeia din noi! de 8 martie, de 14 mai, 7 iunie, 20 septembrie sau 19 decembrie!

de Lia Stoica

sursa foto: Amalia Enache

Iar asta e gandul ce i-l trimit eu mamei. Sigur, o sa-i si spun (si ea stie), dar daca i-as putea canta …

Comentati?