Bob Dylan numit cel mai mare compozitor

Bob Dylan incoronat drept cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor, inaintea lui Lennon si McCartney, de catre Rolling Stone.

Rolling Stone a recunoscut contributia geniala a popularei legende a muzicii plasandu-l pe locul 1 in topul celor „100 Greatest Songwriters of All Time”, un cuprinzator clasament intins pe mai multe decenii.

Dylan, al carui cel mai recent album in 2015 este „Shadows in the Night”, a compus clasicele „Like a Rolling Stone”, „Blowin’ in the Wind,” „Knockin’ on Heaven’s Door”, „Forever Young”, „Subterranean Homesick Blues”, „Positively Fourth Street” si „Tangled Up Blue.”

Dintre ocupantii Top 100 am sa-i pomenesc pe Taylor Swift pe 97, Bee Gees pe 95, Bjork pe 81, George Harrison pe 65, Madonna pe 56, Tom Waits pe 55, Michael Jackson pe 34, un amestec de muzicieni contemporani si prea devreme plecati dintre noi, insa topul este dominat de artisti a caror muzica a trecut testul timpului de-a lungul mai multor generatii.

Topul celor mai buni 25 de compozitori il aveti mai jos; pentru a studia intregul Top 100 mergeti pe RollingStone.com:

25. Randy Newman
24. Elvis Costello
23. Robert Johnson
22. Van Morrison
21. Lou Reed
20. Jerry Leiber and Mike Stoller
19. Ellie Greenwich and Jeff Barry
18. Prince
17. Neil Young
16. Leonard Cohen
15. Eddie Holland, Lamont Dozier and Brian Holland14. Bruce Springsteen
13. Hank Williams
12. Brian Wilson
11. Bob Marley
10. Stevie Wonder
9. Joni Mitchell
8. Paul Simon
7. Carole King and Gerry Goffin
6. Mick Jagger and Keith Richards
5. Smokey Robinson
4. Chuck Berry
3. John Lennon
2. Paul McCartney
1. Bob Dylan

Si pentru a intelege cum vede Number 1 muzica cred ca aici e esenta: „A song is like a dream, and you try to make it come true. They’re like strange countries that you have to enter.”

8 comentarii pe “Bob Dylan numit cel mai mare compozitor

Comentati?