10 locuri secrete pe pamant – ep.2

Lumea este plina de locuri secrete si exclusiviste, invaluite in mister, despre care uneori nici macar nu stim ca exista si pe care nu le-am putea vizita chiar daca ne-am dori asta (si nu e vorba doar de posibilitati materiale). Iata 10 din cele mai importante locuri din lume ce sunt inchise publicului larg:

6. White’s Gentlemen’s Club
White’s este cel mai exclusivist club britanic. A fost fondat in 1693 de italianul Francesco Bianco (Francis White) pentru a vinde nou descoperita (pe atunci) ciocolata alba dar a devenit un club tipic (insa extrem de privat) destinat doar barbatilor. Clubul este faimos pentru „cartea de pariuri” in care membrii faceau pariuri bizare. Cel mai faimos din acesta categorie, in valoare de 3.000 de lire sterline, a avut ca subiect doua picaturi de ploaie cazute pe geam, iar miza s-a pus pe prima din ele care va ajunge jos. Asadar, de ce este acest club pe lista? Femeile sunt excluse din start, ele neputand fi membri, astfel ca e posibil ca jumatate din cititorii mei sa fi renuntat sa mai citeasca. In al doilea rand, barbatii ce vor sa devina membri ai acestui exclusivist club o pot face doar fiind invitati de de un membru al clubului care la randul sau este sprijinit de alti doi. Cu exceptia situatiei in care sunteti membru al unei familii regale, sau extrem de puternic in politica sau arta, este aproape imposibil sa vedeti vreodata o invitatie de aderare la White’s Club.

5. Area 51
Aceasta locatie este atat de sus in top pentru ca este unul din locurile pe care multi ar vrea sa il vada. Area 51 este porecla data unei baze militare localizata in sudul Nevadei, stat din vestul SUA, situat la 133 km NNV de centrul Las Vegas-ului, si este o baza aeriana militara secreta. Scopul ei principal este sa dezvolte si testeze avioane experimentale si sisteme de arme. Secretul intens din jurul acestei baze (despre care pana si guvernul american abia daca stie cate ceva) a facut din ea subiectul frecvent al teoriilor conspiratiei si o componenta centrala a floclorului legat de obiectele de zbor neidentificate (OZN-uri). Semnul de deasupra numelui statului sugereaza ca cei ce incearca sa intre in Area 51 fara a avea dreptul pot fi chiar pedepsiti cu moartea.

4. Camera 39
Camera sau Biroul 39 este fara indoiala una din organizatiile cele mai secrete din Coreea de Nord ce cauta moduri de a obtine valuta pentru Kim Jong-il, Presedintele Comisiei Nationale de Aparare a Coreei de Nord. Camera 39 a fost infiintata la sfarsitul anilor ’70. A fost descrisa ca axa ceantrala a asa numitei „instante economice” a Nordului, centrata pe familia Kim. Foarte putine se stiu despre Camera 39 datorita secretului ce a inconjurat intotdeauna organizatia, dar este extrem de speculat faptul ca organizatia foloseste intre 10 si 20 de conturi bancare in China si Elvetia in scopul contrafacerii, spalarii de bani sau a altor activitati ilicite. Se spune deasemenea ca aceasta organizatie ar fi implicata in traficul de droguri si a vanzarilor de arme ilegale. Se stie totusi ca organizatia are 120 de companii de comert exterior in jurisdictia sa si este sub controlul direct al lui Kim Jong-il. Coreea de Nord a negat ca ar fi parte a oricarei activitati ilegale. Se crede ca organizatia Camera 39 ar fi amplasata in interiorul cladirii Partidului Muncitorilor din Phenian, capitala Coreei de Nord.

3. Marele Altar Ise
Situat in Japonia si format din o serie de peste 100 de altare, Ise Grand Shrine este cel mai sacru altar din Japonia. Este dedicat lui Amaterasu (Zeita Soarelui) si exista inca din anul 4 ien. Altarul principal se crede ca are si cel mai important produs din istoria Imperiului Japonez: oglinda din mitologia japoneza ce s-a distrus in mainile primului imparat. Altarul este demolat si reconstruit la fiecare 20 de ani in concordanta cu ideea Shinto a mortii si renasterii (urmatoarea reconstruire este programata a avea loc in 2013).

Acest loc 3 in Top 10 este dat de faptul ca oricat de mult v-ati dori sa vedeti acest loc va este imposibil. Singura persoana ce poate intra este preotul sau preoteasa si trebuie obligatoriu sa fie membru al familiei imperiale japoneze. Asadar, daca niciunul dintre voi nu este print ori printesa japoneza, n-avem nicio sansa sa vedem mai mult decat acoperisul de paie al Marelui Altar Ise.

2. Muntele Centrului de Operatiuni pentru Situatii de Urgenta
Acesta este un loc ce nu numai ca este inchis publicului, dar este si locul unde publicul spera ca nu va intra niciodata. In cele mai multe filme ce au ca subiect „sfarsitul lumii” exista intotdeauna o locatie extrem de secreta unde oficialii guvernului american si o mana de „alesi” sunt dusi in speranta ca vor supravietui sfarsitului. Muntele Centrului de Operatiuni pentru Situatii de Urgenta exista cu adevarat. Bazele au fost puse in anii ’50, in timpul razboiului rece, dar continua sa fie operational si astazi. Este locul „ultimei sperante”. Din motive evidente, activitatile centrului sunt strict clasificate. Este condus de Agentia Federala de Management al Urgentelor.

1. RAF Menwith Hill
Este o baza militara britanica cu legaturi la reteaua globala de spionaj ECHELON. Locatia contine o statie extinsa de comunicatii prin satelit si a fost descrisa ca cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume. Actioneaza ca o statie de teren pentru un numar de sateliti exploatati de US National Reconnaissance Office, in numele Agentiei Nationale de Securitate americane, cu antene continute intr-un larg numar de foarte distincte farfurii albe. Echelon a fost creat pentru a monitoriza comunicatiile diplomatice si militare ale Uniunii Sovietice si aliatilor din Blocul Estic in timpul Razboiului Rece la inceputul anilor ’60, dar de la sfarsitul acestuia se crede ca ajuta la cautarea unor indicii in activitati de terorism, planuri ale dealerilor de droguri sau informatii politice si diplomatice. A fost implicat in rapoarte de spionaj comercial si se crede ca filtreaza toate telefoanele si comunicatiile radio in natiunile ce il gazduiesc, o extrema violare a vietii private. Suna precum scenariul unui film cu Aggentul 007, insa oricat de incitant pare, va dati seama ca nu vom ajunge vreodata sa vedem acest loc. Ramanem doar cu gandul ca astfel de locuri exista.

Comentati?