5 sculpturi tulburatoare, 5 plaje evitate

Pentru a-i speria pe iubitorii de plaja, soare si nisip nu e nevoie decat de … urmatoarele 5 Sculpturi tulburatoare:

Pentru cei mai multi plaja este un loc pentru relaxare, in special cand o vizitam ca destinatie a vacantelor noastre. Este un loc unde uiti de grijile vietii de zi cu zi, admiri frumusetea unei mari linistite si te tolanesti pe nisipul cald. Deci pare surprinzator ca pe unele plaje din lume, artistii au ales sa-si prezinte unele din cele mai ciudate opere cunoscute ca fiind traumatizante chiar si pentru cei mai „tari” dintre turisti, mai ales intr-o perioada cand garda este jos.

1. Hand of Harmony, Homigot, Coreea

Daca ar fi fost sa deschid ochii pe plaja dupa o motaiala la soare si sa vad o mana uriasa iesind din apele mai putin adanci, in fata mea, cred ca as fi intrat in panica … visez, am stat prea mult la soare fara sa-mi acopar bine capul sau a cui e mana?!

2. Sperm Whale, Scheveningen, Olanda

Acest monstru este facut din lemn, aluminiu si poliester si a fost depus pe plaja Scheveningen in vara anului trecut. Acei turisti mai rusinosi, ce si-au pus prosoapele cat de departe au putut vor fi scuzati.

3. Another Place, Liverpool, Anglia

O plaja din Liverpool este camin pentru o duzina de statui ce seamana cu zombie, toti privind spre intinderea apei, asezati in locuri diferite pe plaja. A spune ca este o scena ce-ti da fiori este o afirmatie neconvingatoare si ma intreb doar cati iubitori de mare si soare au fost “fortati” sa caute alta plaja dupa ce au avut fiori reci din cauza sculpturilor.

4. A room where it always rain, Barcelona, Spania

Piesa lui Juan Munoz este poate cea mai infricosatoare piesa apartinand artei pe plaja, din intreaga lume. Consta din 5 aratari din piatra captive intr-o cusca plasata pe o fasie de nisip din Barcelona. Cu cat te apropii mai mult de ele, cu atat te infiori mai tare, cand le vezi fetele schimonosite de durere si scapi inghetata din mana.

5. Couple, Newbiggin-by-the-Sea, Anglia

Oare cate telefoane la serviciile speciale or fi fost date din cauza acestei statui bizare ce i-a facut pe unii sa creada ca doi uriasi sunt pe cale a fi luati de valuri?! Ceea ce stiu sigur este ca in circumstante corecte, aceasta piesa de arta ar putea da palpitatii usoare si confuzie extrema.

Comentati?